Joietes de tinta: Agatha Raisin

0

De tant en tant, entre les joies que ens envolten, descobrim algunes de divertides i estrafolàries, una mica irreverents i que no combinen sempre amb els nostres estats mentals i necessitats vitals; quan harmonitzen amb alguna d’aquestes coses, celebrem haver-les guardat a la recambra.

És el cas de la sèrie de novel·les de l’Agatha Raisin (de moment sis traduïdes i publicades a Espanya), i que fins i tot tenen adaptació televisiva amb la seva controvèrsia en xarxes, com no havia de ser d’una altra manera.

Comencem parlant de la seva autora, l’escocesa Marion Chesney (M.C. Beaton era la seva firma com a escriptora), nascuda el 1936 i que després de moltes publicacions de novel·les històriques i romàntiques, i amb cinquanta-sis anys, es va posar a escriure una sèrie (de 30 llibres!) sobre una expublicista que deixa la ciutat de Londres, es jubila prematurament i marxa a viure a un poblet anglès encantador, on aviat descobreix que les peculiaritats dels seus habitants i l’ambient tranquil no són el que esperava.

A partir d’aquí, com Miss Marple, com Jessica Fletcher… allà on es troba l’Agatha comença a morir gent; el seu ego li fa creure, a més, que és bona investigant, la qual cosa és un còctel molt perillós.

Si vols enganxar-te a la Raisin, has de començar per LA QUICHE LETAL, EL VETERINARIO CRUEL, LA JARDINERA ASESINADA, LA BODA SANGRIENTA i LA TURISTA IMPERTINENTE, en aquest ordre. I ja només te’n quedaran 24, que els seus seguidors esperem que s’editin pròximament, per a qualsevol persona que no tingui la sort de poder-les gaudir en versió original.

No cal llegir-les totes d’una tirada, però… t’he deixat feina!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí