Joietes de Tinta – La Klara i el Sol

0

Aquesta joieta de ple estiu, ens porta sol… el sol és l’energia que necessita la Klara per mantenir-se activa; el sol que gaudeix cada dia a través del vidre de l’aparador de la botiga on espera que un nen o una nena vulgui que visqui a casa seva i poder convertir-se en la seva millor amiga. La Klara, que és molt observadora, sap que el sol té grans propietats curatives.   

La protagonista és una AA, una Amiga Artificial. Però tot i que potser no t’agrada la ciència ficció i ja veus que aquest llibre porta aquesta etiqueta, deixa’m que et digui que el seu autor és en Kazuo Ishiguro, guardonat amb el Nobel de Literatura l’any 2017 i aquesta és la seva primera (i molt esperada) novel·la des que va obtenir el premi. Ishiguro escriu molt i molt bé, contes, novel·les, guions i lletres de cançons. És l’autor de títols que s’han adaptat al cinema i sap tocar la fibra d’una manera suau i bonica. 

La trama ens planteja una vida no gaire atractiva, perquè per als escriptors de la generació d’Ishiguro, la realitat s’ha quedat curta; el Regne Unit s’ha quedat petit i el món sencer s’ha de poder canviar. És per aquest motiu que ens situa en una societat on algunes criatures humanes han estat millorades i algunes d’aquestes millores no acaben de sortir del tot bé. Aquelles famílies que decideixen que no volen arriscar-se i no modifiquen els seus fills o les seves filles, troben poques oportunitats perquè puguin estudiar i relacionar-se amb altres de la seva edat.

Coneixerem la Josie, que estima molt la seva mare i que vol tenir un futur amb en Rick, però en Rick també té una mare que s’estima, que sembla fràgil i de la qual se sent responsable. 

Totes les persones necessitem que algú ens estimi… potser no només les persones ho necessiten. 

I jo, si puc demanar res… vull demanar que gaudeixis del sol, de la calor, de l’aigua, la natura. Que t’estimis, estimis i t’estimin. 

Bon estiu! 

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí