Joietes de tinta: Llama al halcón

0

Poden existir joietes de més de quatre-centes pàgines? Sí, i de més. Inclús poden haver-hi joietes de més de quatre-centes pàgines que formen part d’una trilogia.

Existeixen joietes juvenils aptes per a un públic adult? Sí, per descomptat. I més d’una i de cent.

És la literatura juvenil una lectura massa senzilla per a una persona lectora adulta? N’hi ha que sí, però també n’hi ha molta de complexa que necessita, no només tenir un bon nivell de comprensió, vocabulari, una ment oberta a tota mena de trama, sinó també recorregut cultural per “agafar” les referències a altres llibres, pel·lícules, còmics, música, etc.

El perill, d’existir-ne cap, són les etiquetes comercials i el disseny d’algunes cobertes; també que alguns noms (Boyne, Connelly, Roca, Santos, Levythan, Miralles, Sierra i Fabra, Rowling…) tenen registres d’escriptura diversos i a vegades només els associem amb un d’ells (allò que anomenem prejudicis). Si considerem que tal persona només escriu per a joves, és possible que no ens donem l’oportunitat de llegir un llibre seu “para todos los públicos”.

L’escriptora nord-americana Maggie Stiefvater, és coneguda principalment per la seva sèrie de novel·les fantàstiques de ficció per a un públic de joves adults; el llenguatge i les situacions que planteja no són gens infantils i la societat que retracta pot arribar a ser molt cruel amb tot allò que considera estrany, diferent.

Potser fa servir noms d’éssers desconeguts en el món real, potser fins i tot els personatges tenen poders especials o peculiaritats, però aquí és quan s’ha de notar el nostre bagatge i fer aquella lectura de la qual es parla sovint, entre línies, per adonar-nos de metàfores i imatges potents de creació única.

LLAMA AL HALCÓN és la història dels tres germans Lynch, de Carmen i de Jordan. De robatoris, assassinats, falsificacions… de persones somiadores i de persones que cacen somiadors abans que els seus somnis es facin realitat.

Estás hecho de sueños y este mundo no es para ti.

I tu… voldries que els teus somnis es fessin realitat?

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí