Joietes de tinta: Llamadlas brujas

0

Llamadlas brujas

Així, en imperatiu. I amb orgull.

La joieta d’avui és visual i els dibuixos són obra de l’Esther Gili, que ens té molt bé acostumades a les seves il·lustracions, aquest cop, acompanyant el text de la Gemma Camblor.

Editades per Lunwerg, deixeu-me que us convidi a descobrir un llibre il·lustrat per a persones adultes, que dignifica a les anomenades bruixes i, per extensió, les dones lliures que es neguen a passar pel forat de les ments estretes i convencionals.

Encants gràfics, plaers per la vista, aquelarres fantàstics… Una joia de 180 pàgines, per regalar-nos a nosaltres mateixes i/o entre nosaltres, com una mena d’objecte fetitxe i de germanor.

Les bruixes són dones envejades, jutjades per la gelosia, la ignorància i la por. Tanmateix, provoquen curiositat, morbositat i han traspassat la història a través de la literatura, infantil, de ficció, la penal, la costumista i de consulta per a tota mena d’investigació.

Grans desconegudes, perennement marginades, protagonistes de llegendes, que queden plasmades en aquest títol tan simbòlic.

Associades amb els llibres i les olles, simultàniament, dominen les arts més fosques per culpa dels negres sentiments dels homes i malgrat tot, les seves llars fan olor d’herbes i de bosc.

Allà on clavis la mirada, hi ha dones… Llamadlas brujas.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí