Joietes de tinta: Noches de luna rota

0

“La vida es un combate, y el miedo regula las fuerzas”.

L’any 2022 l’escriptor Fulgencio Argüelles va publicar als Quaderns Crema de l’editorial Acantilado, la novel·la NOCHES DE LUNA ROTA, que avui et trec del bagul; una sorpreseta blava i plena de saviesa popular, amb frases fetes i refranys, entre els potents diàlegs dels protagonistes, tot un conjunt de veïnes i veïns de Peñafonte, poble miner de muntanya, d’homes forts i dones dures.

Ens situem en una Espanya franquista, una dècada després de finalitzar la Guerra Civil. Dos joves del poble s’han de casar i tots dos tenen familiars amagats i fugits, esperant l’oportunitat per exiliar-se fora del país.

Durant els preparatius de l’esdeveniment, es reviuen els records, els recels, els crims (grans i petits), els pecats heretats dels pares, antics amors… El nuvi vol saber i posar en paraules tots els fets.

Llegirem sobre les ferides d’algunes famílies, la necessitat de “matar el pare”, sobre el perdó. Les aliances, els ideals; relats íntims sobre els fantasmes i les ombres que habiten totes les cases, culpes i represàlies.

“Para empezar una vida en Francia hay que tener la de aquí bien concluida y resuelta, porque es importante que esas mujeres que todavía no tienen nombre, pero que ya nos esperan en el balcón de las flores, nos encuentren con el corazón sin fatigas y con el cerebro limpio”.

Podrà l’amor curar el dolor? Aconseguirà el casament que tothom pugui estar present amb respecte, i celebrar plegats una alegria entre tant de patiment?

“No confundas el luto con la vergüenza”.

Doncs això, que hem de caminar amb les sabates d’algú per jutjar la direcció dels seus passos.

Continuem triant llibres que són joies per lluir a l’interior.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí