Joietes de tinta: Piel color miel

0

Plou i fa sol… i les vacances més a prop! Avui toca joieta per a la maleta!

Jung, l’autor de la nostra perla d’avui, és sud-coreà, nascut el 1965 i adoptat per una família belga als cinc anys, després que un policia el trobés als carrers de Seül.

Dues-centes noranta-cinc pàgines de novel·la gràfica sobre la seva vida real, que ens portaran a conèixer també les històries de milers de criatures coreanes adoptades i dels prejudicis i la discriminació que pateixen.

A occident molt sovint es fica a la mateixa saca a persones procedents de la Xina, Japó, Corea, Vietnam, Tailàndia… per ignorància i no saber diferenciar els idiomes i els seus trets físics, i en molts casos també per por a allò que desconeixem. Es diu que tots tenen la pell de color groc, malgrat que mel és una paraula molt més bonica.

Jung ja es passava el dia dibuixant quan només tenia tretze anys, i de mica en mica, en aquest còmic, ens explica la complexitat de les seves emocions com a nen adoptat, els conflictes amb germans i germanes, amb els pares, companys de classe i amb altres coreans adoptats que coneix a l’escola i a l’institut.Al llarg de la vida pensa sovint en la seva mare biològica i nega la seva pròpia procedència durant molts moments de l’adolescència. Sap que les polítiques socials i els convencionalismes masclistes i conservadors de Corea del Sud, rebutgen les dones que tenen criatures fora del matrimoni i que es veuen obligades a abandonar-les per tenir una oportunitat de refer el seu futur.

“Nuestras adopciones no acaban el día en que nos recogen”.

Una joieta daurada que ha ajudat a parlar i a entendre una situació especial i de la qual hi ha poca literatura: PIEL COLOR MIEL.

 

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí