Carta a la classe política

0

Autoria: Pere Berbel Sánchez

Barberà del Vallès, 8 de febrer de 2021

Senyors/es polítics.

Són capaços vostès de sentir-se orgullosos i no avergonyir-se pel seu treball? Jo en el meu com a treballador sanitari, sóc metge i gaudeixo d’una altíssima valoració!

Vostès són els representants i garants dels valors socials i malgrat això no dubten a destrossar-los inclòs en plena campanya electoral. Estic decebut amb tots els partits polítics de l’arc parlamentari de Catalunya. Uns per atrevir-se a publicar com a norma de llei “El govern de la Generalitat de Catalunya ha indicat que permetrà que la ciutadania pugui canviar de municipi per anar a mítings electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya (27 de gener de 2021)”. Els altres, per acceptar l’actuació com a normal, estant a l’oposició.

M’estic referint a la lamentable actuació de tots vostès que son capaços de fer una norma legal per poder assistir als mítings en temps de pandèmia i quan tots estem confinats als municipis (des d’avui la comarca).

Segons vostès, per aquesta raó i només per aquesta raó, ens podem saltar el confinament? I no per veure un familiar proper: el pare, la mare, els avis, etc.

No els importa si els treballadors sanitaris estan esgotats i exhausts, deprimits en un percentatge molt notori, a més d’intents de suïcidi i amb tractaments antidepressius en un nombre molt alt.

Per a vostès són més importants els seus mítings que la salut de la ciutadania.

Ho volen fer legal i sembla que és un dret que es defensi. Senyors polítics no tenen vostès escrúpols. A més només permeten el canvi de municipi en temps de campanya electoral, tractant-nos encara més d’idiotes. Espero que algun dia, si han d’anar als centres sanitaris, el sanitari que atengui al seu pare, mare, germà o a vostès mateix, no estigui escoltant un míting d’aquests que per a vostès són tant importants. Això i vostès ho saben, no passarà mai perquè a nosaltres no ens cau la cara de vergonya per fer alguna cosa que no devem.

Poden fer servir les noves tecnologies per fer mítings telemàtics, evitant els actes presencials. Potser no les coneixen? Saben vostès que es el teletreball que han imposat a tanta gent?

Per cert, el Conseller d’Acció Exterior, Relacions Internacionals i Transparència, en Bernat Soler, representant del govern català actual, dient que parla en nom de tots els partits polítics que formen el Parlament i que “van arribar a un acord per intentar respectar el que diu el Procicat”.

Em pregunto perquè no és preocupen més per la salut de la població, posant els mitjans econòmics, estructurals i socials necessaris per a la situació que vivim. Vostès haurien de tractar de fer una bona feina, defensar la tasca dels sanitaris i la resta dels treballadors que estan passant per una de les etapes més dures des de la Guerra Civil; econòmica i laboralment parlant.   

Senyors, recordin que estan al servei de la societat civil i no a la inversa. Siguin honestos, respectuosos i sobretot no enganyin a la gent. Tractin d’ajudar al màxim en aquests moments tant delicats que vivim. Parlin clar a la gent i si no en saben més, cridin als experts que sí que en saben. Si no poden fer-ho millor del que ho estan fent, marxin i que entri gent nova a la recerca de l’excel·lència en la feina, que és el que realment necessitem.

Atentament, un ciutadà defraudat.

Dr. Pere Berbel Sánchez

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí