Comunicat de l’AMPA de l’Escola Municipal de Música

0

Des de l’AMPA de l’EMM recolzem un procés d’implantació de la gestió directa de l’Escola per part de l’Ajuntament de Barberà.

Creiem, com a servei municipal ha de complir amb uns paràmetres de qualitat i exemplaritat en el tracte als seus professionals i tracte a les famílies que no poden ser assolits en els darrers anys de manera externalitzada.

Des de l’AMPA no entrarem en el debat polític de les responsabilitats que se’n deriven de que aquest procés no s’hagi abordat abans. El que si que manifestem és que aquest estudi va ser una promesa de l’Alcalde i del regidor de cultura en la reunió realitzada a les famílies a l’octubre de 2019 arrel de la situació creada en aquell inici de curs i ha estat demandat a les diferents reunions que hem realitzat amb els serveis tècnics i amb el regidor de cultura.

Com sempre hem expressat creiem que el criteri econòmic ha de ser el menys determinant i que han d’imperar els criteris de qualitat del servei.

Davant la situació actual d’urgència, recordem que ha estat un tema tractat a les diferents
reunions de seguiment i que ja vam advertir a inici d’aquest curs que no podíem arribar,
novament, a final de curs amb la situació d’incertesa que tornem a viure.

Anar a una licitació on el criteri econòmic torna a ser predominant i que porta a la precarització de les condicions dels i les professionals que s’incorporin a partir d’ara a l’EMM, en condicions de reducció de l’import d’una licitació, l’anterior, que ja s’ha evidenciat deficitària i amb un augment de les hores lectives, és del tot insostenible.

Per tot això des de l’AMPA exigim als nostres representants polítics i polítiques solucions que respectin els següents punts:

  • Resolució de la situació per al normal inici del curs escolar 2021/22 amb una modificació de les condicions de la licitació que no condicionin la qualitat per una oferta econòmica a la baixa.
  • Estudi de viabilitat de fórmules per la gestió directa de l’EMM que incorporin indicadors de qualitat, respecte de condicions laborals del personal actual i futur i que aquest siguin
    determinants i no el criteri econòmic. Aprovació immediata al ple del pressupost i inici dels treballs a la menor brevetat.
  • Fòrum de debat de la comunitat educativa, partits polítics i associacions sobre quina EMM volem a la ciutat per que s’esdevingui un veritable projecte de ciutat com a equipament cultural que és.
  • Assegurar la possibilitat de continuïtat de l’ensenyament i pràctica de la música més enllà dels 16 anys, ja sigui dintre de l’estructura de l’EMM o amb altres recursos culturals de la ciutat (Escola d’adults, projectes culturals…)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí