El pressupost 2021, social i eficient

0

Autoria: PSC Barberà del Vallès

Social i eficient. Amb aquests dos adjectius definim els i les socialistes el pressupost municipal de l’Ajuntament de Barberà del Vallès per al 2021. En aquest context excepcional en què ens trobem, marcat per la crisi social i econòmica que ha portat la pandèmia de la COVID-19, el govern socialista de la ciutat, juntament amb les forces d’esquerres del plenari, hem hagut de fer un replantejament dels ingressos i de les despeses per donar resposta a nous reptes.

Això només ha començat. Durant el 2021, la crisi sanitària, social i econòmica seguirà empenyent les famílies i les empreses cap a una situació de fragilitat i creiem que l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha d’estar al seu costat, per ajudar-los a recuperar-se, reinventar-se i reil·lusionar-se.

Aquest pressupost és un reflex fidedigne de la intenció de l’equip de govern de donar suport a les persones, al teixit empresarial i a les entitats, sense deixar de garantir el funcionament normal dels serveis competencials del consistori i sense descuidar les inversions per no comprometre el futur, el progrés, la possibilitat d’avançar de la ciutat.

Davant la inestabilitat que vindrà, el pressupost municipal del 2021 aposta per les polítiques públiques actives per no deixar enrere ningú. Es fa un esforç addicional per protegir el petit comerç, les PIMES i les persones autònomes, així com programes d’ocupabilitat per a la ciutadania o l’increment de la dotació econòmica de Serveis Socials per ajudar les persones més vulnerables per tal de vetllar per la igualtat d’oportunitats.

El govern local no ha oblidat en aquests comptes el suport a la cultura i el manteniment de l’espai públic com a factors de cohesió social, l’adaptació dels serveis a la COVID-19 o la innovació en l’organització municipal per millorar l’eficàcia. Tot plegat amb una mirada verda, solidària i inclusiva.

A més, el pressupost valora econòmicament aquests objectius i necessitats amb rigor. S’ha buscat la sostenibilitat i l’equilibri per preservar la solvència. S’ha contemplat una contenció de la despesa i s’han quantificat els ingressos de forma realista perquè els comptes siguin eficients.

Ara és el moment d’utilitzar prudentment els recursos econòmics de l’Ajuntament. Estem en mig d’una situació insòlita i calen actituds extraordinàries. Per això, cal rescatar els diners estalviats per destinar-los, amb moderació, a mantenir i generar els llocs de treball i l’activitat econòmica, a projectes d’inversió que ens permetin créixer i a programes d’actuació que beneficiïn i donin servei a la ciutadania. D’altra forma, Barberà no sortirà d’aquesta crisi i serà una ciutat sense futur.

Així l’han entès també els grups polítics que han donat suport al pressupost. Esquerra Republicana i Podem Barberà, als quals agraïm la seva predisposició per construir una ciutat millor, han vist en aquests comptes la vessant social i han fet algunes aportacions oportunes, amb seny, pensant en tota la ciutadania, que s’han incorporat.

El pressupost municipal del 2021 és l’eina de treball que guiarà les actuacions de l’Ajuntament durant el proper exercici i, per al PSC de Barberà, no hi ha millor forma d’encaminar aquesta recuperació post-COVID que amb uns comptes socials, eficients i, en definitiva, bons per a Barberà del Vallès.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí