Ha passat un any i Barberà ja nota les millores socialistes

1

El 26 de maig va fer un any que es van celebrar les Eleccions Municipals 2019. Recordem bé aquest dia en el que 3.941 persones ens van donar la seva confiança, perquè estaven convençudes de que el projecte progressista i d’esquerres de Xavier Garcés i el seu equip era la millor opció per a Barberà del Vallès. 

Del resultat d’aquells comicis, en els quals van ser escollits 7 membres de la candidatura del PSC de Barberà, va sortir l’equip socialista que avui governa la ciutat i que, en tot moment, ha posat l’interès comú, els objectius col·lectius municipals i les preocupacions reals dels veïns i veïnes en el centre de l’acció de govern.

Ha estat un any en el que hem viscut situacions impensables i excepcionals, com la gestió de la pandèmia per la Covid-19 sense cap referència prèvia. Com a govern de la ciutat hem hagut d’organitzar-nos, d’actuar i d’atendre tot tipus de necessitats en un temps rècord, conforme anaven sorgint o, fins i tot, avançant-nos a les normatives o recomanacions d’autoritats superiors.

Hem estat al peu del canó, amb major o menor encert, perquè l’Ajuntament, com a administració pública més propera a la ciutadania, no deixés de prestar els serveis essencials, perquè les persones més vulnerables tinguin l’ajuda que necessiten en cada moment o perquè les empreses i persones emprenedores que han patit el tancament per decret de les seves activitats econòmiques sentin l’escalfor del seu Ajuntament.

Quan vam guanyar les eleccions i vam començar a preparar el millor futur per a Barberà, mai imaginàvem que tot quedaria parat durant uns mesos per dedicar-nos, pràcticament en exclusiva, a la gestió d’aquesta crisi sanitària, que ha esdevingut una crisi social i econòmica.

Vuit mesos efectius i profitosos

Els primers vuit mesos efectius del mandat han estat realment profitosos, ja que hem aconseguit una gran quantitat de fites importants, sempre per millorar Barberà i el benestar de les persones que la formen.

Hem activat la pacificació de la ciutat i hem ampliat la dotació d’agents de la Policia Local de forma continuada per fer Barberà més segura.

Com a partit d’esquerres, les persones han estat el centre de l’acció de govern. En educació, hem impulsat el projecte EduCoB com a eina per fer de Barberà una ciutat més educadora, amb la celebració del I Fòrum Educatiu. Hem creat ajuts econòmics, consensuats amb les AMPA’s, AFA’s i direccions d’escoles, perquè cap nen ni nena es quedi enrere. Hem promogut la vetlla als menjadors escolars amb monitors auxiliars. Hem incorporat Barberà en l’aliança “Educació360. Educació a temps complet”.

Aquest govern socialista té clar que cal garantir la igualtat d’oportunitats i fer Barberà socialment més justa, per això, hem contractat 50 persones en plans d’ocupació. Hem reobert i ampliat els Serveis Socioeducatius. Hem adquirit habitatges per allotjar famílies vulnerables. Hem formalitzat contractes de lloguer per allotjar famílies vulnerables.

També hem elaborat un nou pla estratègic de subvencions a entitats i associacions. Hem adjudicat parcel·les a l’horta municipal i hem reduït la llista d’espera. Hem ampliat i millorat el projecte de la gatera municipal i hem creat noves àrees d’esbarjo per a gossos. Hem activat un pla de xoc de neteja viària.

Les nostres idees progressistes no ens han deixat passar per alt la necessitat de fer de Barberà una ciutat més sostenible. Hem d’anar cap a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. Per això, hem impulsat la instal·lació d’energies renovables i l’eficiència energètica.

La transparència i la participació és una altra de les necessitats que tenia la ciutat. Per això, hem celebrat cinc audiències públiques en vuit mesos per parlar de l’escola de música, el tribut metropolità, el pressupost municipal, el Pla d’Acció Municipal o el sistema de recollida de residus porta a porta. Aquesta govern socialista dona la cara!

A més, hem implementat la retransmissió dels plens municipals en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament perquè els pugui seguir qualsevol persona interessada. Hem activat la nova plataforma “Decidim”, per a la participació telemàtica. Hem informat la ciutadania de forma constant a través dels mitjans de comunicació o de la revista municipal. Només durant els dos mesos de la crisi de la Covid-19 hem publicat al web de l’Ajuntament 235 notícies.

Hem apostat per invertir en la millora de la mobilitat i la via pública. Hem instal·lat plataformes a les parades d’autobusos. Estem arreglant els vials i instal·lant el carril bici de l’Avinguda de Torre Mateu, accés al polígon industrial de Can Salvatella. Hem reactivat la petició de la construcció de l’Hospital Ernest Lluch. Continuem persistint per la realització del sobreeixidor del Col·lector Can Gorgs, novament aturat, ara pel coronavirus. També hem reactivat el projecte d’Oficina d’Atenció a l’Empresa, per facilitar a les persones emprenedores tots els tràmits i informacions que necessitin per impulsar una activitat econòmica al municipi.

Ha passat un any des que vam guanyar les eleccions, dels quals, només hem tingut vuit mesos efectius per impulsar polítiques i accions que no tinguin a veure amb la gestió d’emergències per complir amb el nostre programa electoral. Encara no hem enllestit el Pla d’Actuació Municipal (PAM), que està aturat per la pandèmia del coronavirus, però està en una fase molt avançada i aviat el presentarem perquè tothom pugui veure com canviarem Barberà, com millorarem Barberà.

[adrotate group="6"]

1 COMENTARI

  1. “Hem activat la pacificació de la ciutat…” és la mostra més evident del surrealisme de tot el relat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí