Llums i Ombres

0

Autoria: ERC Barberà del Vallès

En qualsevol publicació seriosa, és d’esperar un mínim de rigor. Aquest no és el cas de l’article publicat pel Sr. Javier Cano Trujillo a Veus Barberà, que redacta un escrit totalment parcial, dibuixant una realitat esbiaixada, segurament pel fet de formar part de la llista electoral de la Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB) en les darreres eleccions municipals. En l’esmentat article, es diuen algunes coses que cal aclarir, sobretot quan es parla d’ERC i del nostre portaveu, de forma despectiva. Per això, creiem que cal deixar les coses clares. Entenem i respectem que no s’estigui d’acord en la línia que segueix ERC, però això no justifica els atacs i les mentides.​

​A Barberà governa el PSC en minoria, com a llista més votada en les eleccions municipals de maig del 2019, i​ no pas perquè ERC ho volgués.​ La realitat és què no es va generar cap majoria alternativa malgrat les pressions rebudes. La PCPB no va guanyar les eleccions tot i tenir l’Alcaldia, i els seus socis de Govern van perdre la meitat de la seva representació, i això que el PSC va fer​ un canvi de candidat a darrera hora, derivat d’una investigació judicial.​

​Esquerra Republicana amb un projecte de ciutat engrescador, amb una candidatura que és el reflex de la societat de Barberà, va ser capaç de treure els seus millors resultats en unes eleccions municipals on la gent ens va reconèixer la coherència quan el 2017, trenquem amb un Govern que no respecta el pacte i els compromisos signats amb la ciutadania de Barberà, amb una Alcaldia que ens va retirar les competències als regidors d’Esquerra sense que se’ns notifiqués prèviament. Cal sumar a tot això, les declaracions de l’Alcaldessa a Antena 3, comprant el relat de violència i amenaces que es volia vendre des de la resta de l’Estat, quan a Barberà no hi va haver cap problema durant les setmanes prèvies a l’1-O.​

​Després de les eleccions i amb els resultats que s’hi van donar, hi van haver reunions per pactar una nova edició del Govern de 2015, com si no hagués passat res. Però com ja se sap, nosaltres no podem ni volem governar amb qui​ trenca la nostra confiança.

​Al llarg d’aquest any de legislatura la nostra postura ha sigut clara, hem fet allò que la ciutadania de Barberà ens va demanar amb els seus vots: ser claus en la governabilitat de la nostra ciutat, treballar amb intel·ligència, fer de la negociació i el diàleg els nostres baluards.
​Malgrat ser a la oposició, no desaprofitem cap ocasió ni cap espai per tal d’aportar millores i propostes del nostre programa -en el que van confiar 2.421 barberencs i barberenques- i ho estem aconseguint.

​Hem assumit la nostra responsabilitat i hem debatut i negociat amb el Govern fins a 52 propostes per al pressupost municipal d’aquest 2020: plans d’ocupació per a persones aturades de les nostra ciutat, eliminació de barreres arquitectòniques, millores de voreres i enllumenat públic que aporten seguretat i donen vida als nostres comerços, línies d’ajuts pels centres educatius, més suport a la gent gran, i un llarg etc.

​Ens hem arremangat per tal de modificar el pressupost i adequar-lo a la Covid-19. Vam ser els primers en demanar a la resta de portaveus d’impulsar un Pacte Local per fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19 al nostre municipi, que ha acabat derivant en el​ Pacte Local per la reconstrucció i recuperació social i econòmica,​ amb una dedicació de 3’3 milions d’euros i que va comptar amb el suport de PSC, C’s i ERC.

​Esquerra Republicana podria haver sigut partidista i quedar-se de braços creuats, sense fer res, i deixar que un govern en minoria es desgasti per tal de treure rèdit electoral al 2023. Però nosaltres no som així, la gent de Barberà no s’ho mereix, i ens ha fet confiança per tal de millorar la seva qualitat de vida, no per fer càlculs electoralistes mentre els anys passen i la nostra ciutat no avança ancorada en la crispació constant.

​Aquesta és la feina que fa Esquerra Republicana des de l’oposició. Una tasca de responsabilitat que pel bé de la ciutat, hem hagut d’assumir nosaltres perquè creiem que és el nostre deure amb els nostres conciutadans: fer que la ciutat de Barberà del Vallès avanci cap a un futur ple d’oportunitats i esperança, i si això ens ha de suposar critiques per part d’altres grups municipals les assumirem, perquè és un símptoma de que anem pel bon camí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí