Editorial: Entitats, el fil que teixeix Barberà

0

Aquest cap de setmana tenim l’oportunitat de conèixer una bona part de la riquesa associativa a la XI Mostra d’Entitats, que se celebrarà a la Plaça de la Vila. Aquest concentrat de participació que al llarg de l’any és visible cada dia, als cartells que veiem enganxats o omplint l’agenda d’activitats cada cap de setmana. Una realitat heterogènia en què conviuen entitats veteranes amb altres que tot just comencen a fer les seves primeres passes, empeses per una inquietud que un grup de veïnes s’han adonat que comparteixen. Col·lectius que mantenen viva la cultura tradicional i d’altres que experimenten amb les avantguardes artístiques. A Barberà existeixen entitats per totes les edats i de tots els colors.

Totes aquestes experiències tenen en comú que un grup de persones van identificar una necessitat, una preocupació, una inquietud compartida i es van organitzar per dedicar-s’hi plegades. I és aquesta dimensió col·lectiva el veritable tresor de l’associacionisme. No només per l’aclaparadora lògica que els problemes col·lectius necessiten solucions col·lectives. Ni pel saber popular que recull la dita “la unió fa la força”.

Cada reunió, cada activitat, cada projecte, és una oportunitat de compartir molt més que una inquietud, de compartir un tros de la nostra vida. De valuosos aprenentatges insospitats que van més enllà dels objectius propis de l’entitat. La recompensa més gran és l’enfortiment dels lligams, l’aprofundiment del vincle amb el territori i la seva gent, que et fa trepitjar el carrer d’una manera diferent.

En aquests temps de solituds hiperconnectades i self-branding, aquesta dimensió col·lectiva de la societat i els seus reptes és una prioritat. És un dels motius que ens va empènyer a posar en marxa Veus Barberà i seguim intentant ser una gota d’aigua en aquest riu que aquest cap de setmana inundarà la plaça de la Vila de participació i compromís.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí