Veus des de casa

0

Comunicat d’abril

Recentment hem completat el primer mes confinades. L’emergència sanitària provocada per l’amenaça de la Covid-19 ens ha traslladat a un escenari que mai havíem imaginat. Una situació inesperada, amb mesures mai vistes i un clar objectiu: donar a les professionals de la sanitat el major temps possible per salvar vides. Des de Veus Barberà volem transmetre el nostre condol a les persones que han patit una pèrdua aquests dies i una càlida abraçada d’ànims a totes les que estem patint aquests dies amb dubtes i neguits. 

Si bé és certa la repetida frase que el virus no distingeix entre persones, no podem oblidar que les mesures d’emergència, com el mateix confinament, ja estan tenint un impacte segons les diferències socials sobre les quals ens organitzem col·lectivament. La tornada a la normalitat no pot significar invisibilitzar les que tenen una posició de feblesa en l’estructura social, les que segueixen desprotegides de les conseqüències sanitàries, però també socials i econòmiques, de la crisi que anuncia la pandèmia. 

Per això és important retenir i multiplicar els aprenentatges que suren a la superfície en aquests dies excepcionals. La consciència de la pròpia vulnerabilitat i interdependència. El compromís conjunt per protegir els col·lectius més vulnerables. El poder de la solidaritat i la necessitat de transformar-la en institucions sòlides com la sanitat pública. En definitiva, posar al centre la vida i les pràctiques que la fan possible i que aquesta sigui la brúixola que guia les nostres decisions. Serà imprescindible portar aquesta motxilla quan tornem a sortir de casa.

Des de Veus Barberà, en aquests dies volem refermar el nostre compromís amb el model de vides i viles que defensem, acompanyades de totes vosaltres. Multiplicant connexions i espessint relacions, coneixent realitats diverses per teixir aquesta xarxa en què desplegar experiències que valguin la pena viure. Cuidem-nos. 

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí