Canviar els horaris als camions d’escombraries

1

Un dels principals problemes del nostre model laboral i social en relació a la resta d’Europa és,  sens dubte, la racionalització d’horaris. En aquesta línia, tot i que aquest article no tracta exactament sobre com racionalitzar horaris per maximitzar la producció i l’oci dels ciutadans (aquest seria un tema molt extens que embarca més enllà de l’àmbit municipal), tenim el problema de l’innecessari trànsit de cotxes per culpa de la realització de serveis com les escombraries a determinades hores del matí.

És habitual, i tots els barberencs que hem d’estar al carrer ben aviat ho sabem, que el camió de les escombraries realitzi la seva feina aproximadament al voltant de les 8:30 en els principals carrers de la ciutat. Això, evidentment, origina cues d’uns quants minuts que poden ocasionar que els ciutadans arribin tard a treballar o a la feina.

Això, en principi, no és un greu problema; ja que, sabent-ho, hauríem d’anar amb temps als llocs. I culpar aquests serveis d’un retard és una excusa. Però, què li costa a l’Ajuntament regular aquests serveis d’una forma més eficient? No seria millor que aquestes feines es realitzessin a la nit o a primera hora del matí, per exemple? Qualsevol horari seria molt més adient.

Fa  uns dies, em disposava a anar a la universitat quan em vaig adonar que el meu carrer estava tallat perquè estaven posant els llums de Nadal uns homes que no semblaven tenir gaire pressa, parlant entre ells i retardant la seva feina. Em sembla bé que es preguin el seu temps, ja que no és  una  feina que hagin de fer amb gaire velocitat per cap motiu (tot el contrari, han d’anar amb compte). Però la realitat és que jo tenia pressa (com tots els conductors a aquella hora del matí), raó per la qual em vaig sentir molt molest. I he de destacar que les meves crítiques no ho són envers els treballadors que realitzen la seva feina com poden, sinó envers els seus caps que els manen realitzar-les en moments inoportuns.

Tenint en compte que entre les 7:30 i les 9:00 és quan els barberencs acostumen a agafar el cotxe per moure’ns i començar el dia, crec que l’Ajuntament hauria d’intentar que feines com la recollida d’escombraries per part de camions o la posada de llums de Nadal que tallen les carreteres i propicien retards innecessaris es realitzessin en un altre horari més adient.

1 COMENTARI

  1. Yo no se que piensa está alcaldesa tenemos en obras todas las calles de nuestra zona (calle industria y alrededor de la Novartis) para poder aparcar el coche damos mil vueltas y al final lo tenemos que dejar mal aparcado. Y por si fuera poco viene el urbano listillo de turno y nos multa .se estarán forrando a nuestra costa como siempre . No hay derecho

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí