Comencem el curs amb il·lusió… no amb depressió

0

Després de les vacances d’estiu, molt llargues per els nens i joves que estudien però amb la sensació que són curtes, per els pares i mares i per els que tornem a la feina, encetem el nou curs amb força i nous projectes.

En general, l’inici del curs escolar per els nens i els joves crea il·lusió principalment per veure els amics i companys, però també neguit i inseguretat, perquè no sabem del cert com anirà, i depressió i ansietat, per tornar a la rutina, i als horaris, que ens obliguen a establir un cronograma per ajustar tot el que volem fer i encabir també els noves activitats, objectius …fins i tot millorar la nostra dieta.

El mes de setembre és similar al mes de gener. Ambdós mesos inicien etapes en les que ens plantegem nous projectes, amb el curs escolar i amb l’any nou. Sembla que no volem cometre o, si més no, volem esmenar, les errades comeses al curs o l’any anterior.

Aquest mes també genera un elevat cost econòmic per les famílies, en especial estic pensant per aquelles que tenen fills en edat escolar: Des de la llar d’infants fins a la universitat.  El cost de l’educació és una despesa important que no tots els ciutadans podem assumir de la mateixa manera.

Aquesta càrrega econòmica, també genera  un estat d’ansietat. La manca de recursos crea una desigualtat que condiciona el desenvolupament social i també laboral dels ciutadans. Els ajuts en l’àmbit de l’educació són una qüestió que ens afecta a tots. Hem de treballar i cooperar totes administracions i arribar a enteses per resoldre aquest tema.

Però no tot en el mes de setembre és negatiu.

Al mes de setembre s’ha organitzat la Fira de la Cervesa Artesana que s’ha convertit en una mostra ubicada en un lloc cèntric de la nostra ciutat en la que participen entitats locals i d’altres municipis que presenten els seus productes en un ambient distès  i que ha tingut una bona acollida.

D’altra banda, també s’ha traslladat a aquest mes, la Fira Medieval al voltant de l’església La Romànica, que ja s’ha consolidat com una festa amb una vessant històrica, vistosa i engrescadora, oberta tant per a grans com per petits i que cada vegada té més èxit.

En ambdós casos, aquests aplecs generen un ambient d’optimisme i són dos punts de trobada d’entitats locals i d’altres municipis i obertes a tothom. Val la pena continuar treballant conjuntament administracions, comerciants i associacions  per mantenir -les i promoure-les. 

Aquestes fires, no només tenen una repercussió econòmica al municipi, sinó també cal destacar la seva vesant social.

Des de fa segles, les fires als pobles ja en tenien aquesta funció, i em sembla molt positiu que ara les recuperem. Els llocs emblemàtics de les viles es transformen aquest dies concrets en un centre informal de reunió i de comerç on coincideixen associacions, entitats locals, i això millora les relacions i la comunicació entre els veïns de tot el municipi i, a més impulsa l’economia local.

Intentem afrontar el mes de setembre amb il·lusió, i donar-li un color optimista per iniciar amb energia el nou curs. Hem de ser positius ja que, fins i tot, el temps ens ha acompanyat i ha sortit el sol, malgrat les males prediccions, i ens ha permès gaudir d’activitats durant el cap de setmana a la nostra ciutat.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí