Supermercats solidaris

0

Les grans oportunitats per a ajudar als altres rares vegades passen, però les petites oportunitats ens envolten cada dia.

Sally Koch

Al nostre municipi hi ha més de 1000 persones que necessiten recórrer a Serveis Socials per a poder alimentar-se. Aquesta és una realitat que no ens és tan llunyana i podem fer molt per canviar-la.

I és que avui vull parlar-vos de El Gran Recapte, que tindrà lloc els propers divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre a molts supermercats de la nostra ciutat.

Fa ja uns quants anys que, primer com a voluntària i després com a coordinadora, participo en El Gran Recapte. Però cada any em sembla increïble la sort que tinc de poder formar part d’una iniciativa tan bonica com aquesta. L’objectiu no és altre que alleugerir el patiment d’aquestes més de 1000 famílies que, a Barberà del Vallès, necessiten ajuda. Són dos dies l’any on us demanem pensar en els altres, en veïns i veïnes de la nostra ciutat; és a les nostres mans que ells i elles puguin passar un hivern millor.

I en què consisteix El Gran Recapte? Doncs és una campanya del Banc dels Aliments que es realitza un cop l’any i que recull aliments per a famílies que no s’ho poden permetre. Es recullen productes alimentaris amb caducitats llargues, com ara llegums, oli, arròs, conserves de peix, llet i alimentació infantil com ara farinetes o galetes. Tots i cadascun dels kilograms recollits van destinats a les persones que més ho necessitin del nostre municipi.

Tenim la gran sort que són moltes les persones que cada any decideixen apropar-se al seu supermercat de confiança i lliurar al voluntariat del Banc dels Aliments una bossa amb alguna cosa per als altres.

Només a la nostra ciutat, l’any passat es van recollir més de 23.000 kg d’aliments! Pot semblar que és una xifra molt elevada però això és el que necessiten aquesta més de 1000 persones per a passar els tres mesos més crus de l’hivern.

Cada donatiu és benvingut! Som molt conscients que suposa un esforç per a les persones que donen i, per aquest motiu, no hi ha donació mínima. Cada gra d’arròs i cada bric de llet fan que aquest dia sigui una festa de la solidaritat.

Deixeu-me que acabi parlant de les persones voluntàries (pels que vulgueu apuntar-vos, encara hi sou a temps!). Sense vosaltres res d’això seria possible. Gràcies per posar-vos el peto un any més, gràcies per dedicar el vostre temps a aquesta tasca. Gràcies per treballar colze amb colze, amb energia, entusiasme, compromís, responsabilitat i il·lusió. Gràcies per ser un gran equip, gràcies per totes les emocions. 

Així que us demano que divendres 30 i dissabte 1 feu un esforç, baixeu al supermercat més proper i dipositeu dins les caixes i bosses els productes que creieu oportuns. Cada petit gest compta! Compto amb vosaltres, oi?

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí