Tots fem BdV: Bona Festa Major?

0

Ho he de confessar… penso que s’ha d’apostar més per la Cultura a Barberà.

Encara tenim ressaca de Festa Major, i tinc la sensació que un any més han estat les entitats les que han salvat la programació de la festa. Moltes d’elles expressen el seu malestar amb les decisions polítiques que s’han pres darrerament relacionades amb convenis, però la seva estima per la ciutat i la seva gent és molt més gran que la rancúnia que pot aixecar una mala gestió.

Per primer cop a la nostra ciutat hem tingut una Festa Major sense regidor o regidora de Cultura, és cert que la responsabilitat de l’àrea recau sobre la persona de l’Alcaldessa però, realment si es vol fer bé, és compatible les funcions que requereix l’Alcaldia, més les regidories de Comunicació, Salut, Cooperació i a més Cultura? L’Alcaldessa pot realitzar correctament totes aquestes tasques sabent que la regidoria de Cultura és de les que més temps necessita?

No hi ha cap altra persona del seu grup que pugui assumir aquestes funcions? No seria més raonable que la mateixa regidora que gestiona l’àrea d’associacionisme i relacions amb entitats, i que està en contacte amb elles, que també porti de manera més digna la regidoria de Cultura?

Però clar, si es reparteix així el cartipàs, no es tindria el control sobre aquesta àrea, no sigui que algú faci bé la seva feina i deixin locals a persones que volen treballar per alguna cosa que no els hi acabi d’agradar als que controlen l’Ajuntament.

Amb l’afirmació “els que controlen l’Ajuntament” no vull dir a l’Alcaldessa, ni a cap altre membre electe, sinó als seus assessors permanents. No sabeu qui són? Normal, no podem trobar els seus noms a la web municipal, ja que no tenen cap càrrec assignat, però es passegen pels despatxos de l’Ajuntament lliurement, donant les seves directrius o, com es diu col·loquialment, caminant “como Pedro por su casa.”

La realitat de tot aquest desgavell organitzatiu el paga tota Barberà amb una Festa Major que se salva gràcies a la feina de moltes persones de les entitats i pels professionals del Departament de Cultura.

Ja hem vist quatre Festes Majors del govern del “canvi”, i a part de pintar tot el que han pogut de color verd, no s’ha vist cap millora en el programa de Festa Major. Han estat quatre programes de copiar i enganxar, cap innovació ni noves propostes.

Cal donar una empenta valenta a la Festa Major, mantenint la nostra gran fortalesa: les entitats, però amb més suport i reconeixement del seu protagonisme, però alhora potenciant la cultura del teatre, dels concerts, dels espectacles visuals…

Una programació repartida equitativament per tota Barberà, sense deixar barris oblidats, en definitiva, de fer una Festa on tots els ciutadans trobin el seu espai al programa, que els hi il·lusioni tant com per decidir quedar-se a la ciutat i no marxar a la platja o altres municipis propers amb un programa més engrescador.

Ens tornem a llegir després de les vacances… Bon estiu!

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí