#TotsfemBdV: Incivisme o manca de seguretat?

0

Ho he de confessar… em preocupa la seguretat a Barberà.

Durant el pont de Tots Sants, al barri de la Romànica, han cremat 3 cotxes. Aquest fet ha obert de nou el debat a les xarxes socials sobre la seguretat a Barberà del Vallès.

El debat es forma al voltant de la reflexió si la Policia Municipal té prou efectius per donar resposta als problemes del nostre municipi o si tenim un problema d’incivisme.

El problema de l’incivisme s’ha utilitzat per membres del govern municipal sobre la problemàtica de la ciutat amb la brutícia.

Hi ha veïns que no deixen les deixalles als llocs indicats, ja siguin mobles al carrer sense comunicació prèvia als serveis de neteja o bé al voltant dels contenidors, que des del meu punt de vista, és un acte d’incivisme que genera brutícia, però tots els problemes derivats de tenir els carrers bruts no es poden carregar a la ciutadania.

Hi ha carrers de Barberà que estan molt bruts, amb taques a les voreres des de fa massa temps i altres fan pudor d’orins dels gossos.

La resposta del govern, tan oral com per escrit per a les xarxes socials, és que aquesta brutícia és per culpa del contracte de neteja signat per l’anterior govern.

Aquesta resposta és una falta de respecte a la intel·ligència de les persones. Com pot ser que el mateix contracte mantenia els carrers nets fins fa 3 anys i ara no? Potser la resposta és la manca de seguiment dels responsables municipals i no tant el tipus de contracte.

Tornant al debat sobre la inseguretat, ja fa gairebé un parell de mesos, que a la font de la dona de Barberà li van robar una de les seves figures. No crec que cap persona de Barberà tingui al menjador de casa seva aquesta figura. No és un acte d’incivisme, és un robatori produït a les portes del nostre Ajuntament i el Jutjat de Pau. I no és el primer cop, ja que una setmana abans havien robat una de les plaques amb els noms dels nens i nenes nascuts l’any 2000.

Una ciutat necessita una feina costant. Una feina silenciosa, del dia a dia, que si es fa correctament, ningú reconeix, però que si es deixa de fer, es fan molt visibles les seves conseqüències.

Seguretat i neteja són algunes d’elles, però el manteniment és imprescindible per reprendre la ciutat que volem.

És cert que hi ha tasques complicades, com tornar a fer l’escultura de la dona robada de la font, que no es pot fer d’un dia per altre, però altres que si es poden fer i no es fan.

Un clar exemple és el monument de 10è Aniversari de Barberà com a ciutat Gegantera, que fa més de 4 mesos que el gegant Sebastià llueix el dibuix d’un gran penis, evidentment un clar acte vandàlic, però que aquest govern encara no ha tingut temps d’ordenar esborrar-ho.

Segurament també sigui culpa del contracte de neteja…

Ens anem llegint.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí