Un govern sense rumb

2

El passat 11 de setembre va tenir lloc la Diada Nacional de Catalunya. Des de fa uns anys, aquesta data s’ha convertit en una festa en què les institucions públiques catalanes destinen la celebració només als independentistes o, com a molt, als sobiranistes més nacionalistes.

Això no havia afectat gaire al nostre municipi durant les legislatures del PSC, però amb el canvi d’equip municipal el passat 2015, el nou Ajuntament encapçalat per la PCPB conjuntament amb ERC i JxBarberà va crear un problema on no hi havia, tenint en compte que la immensa majoria dels barberencs no senten com a una contradicció la catalanitat i l’espanyolitat. Aquesta decisió consistia en retirar les banderes espanyoles i europees durant la Diada, mantenint només la de Barberà del Vallès i la de Catalunya.

Però, amb la crisis de govern que va tenir lloc al passat octubre i que van desembocar en la sortida de l’executiu per part d’ERC, les accions dels govern municipal han canviat. Ja sense les pressions dels republicans, el partit municipalista ha decidit no només treure les banderes d’Espanya i Europa, sinó també la senyera, mantenint només la municipal, en una decisió que no entén ningú.

Aquesta és una mostra més de la deriva d’un govern cap a una direcció sense sentit, que en comptes de ser percebut per la ciutadania com a transversal ho és com a ambigu. L’obligació d’un Ajuntament és mantenir-se neutre com a institució municipal en qualsevol guerra de símbols; per tant, el que ha de fer és deixar ondejar totes les banderes: la de Barberà del Vallès, la de Catalunya, la d’Espanya i la d’Europa. Per la seva part, l’alcaldessa i els regidors són lliures de fer el que vulguin al balcó de casa seva.

Això és incomparable amb el fet que a l’entrada de la ciutat estiguin col·locades només les banderes de Barberà i Catalunya, ja que no es tracta de l’Ajuntament sinó d’un altre espai, tot i que essent públic personalment crec que també hi haurien d’estar presents l’espanyola i l’europea. Però és molt greu que un Ajuntament retiri arbitràriament símbols com aquests a la plaça municipal, generant una tensió social que ningú desitja.

Independentment de la ideologia de cadascú, espero que el proper govern municipal respecti els símbols que representen la immensa majoria del poble barberenc, no només mantenint totes les banderes l’11 de setembre sinó també fent que torni a ondejar la bandera europea a la Plaça de la Vila la resta de l’any.

D’altra banda, seria desitjable que l’Ajuntament celebrés també la Festa Nacional d’Espanya  o, si comprem l’argument que el 12 d’octubre es commemora l’Imperialisme, al menys que es celebrés el Dia de la Constitució, del qual la majoria dels barberencs se senten orgullosos.

[adrotate group="6"]

2 COMENTARIS

  1. Em semblen bastant agosarades algunes de les afirmacions que fas. No recordo que s’hagi fet cap mena de consulta a Barberà per poder afirmar que la majoria de Barberencs se senten orgullosos de la constitució. I menys de la interpretació que se’n fa, on tota la maquinària de l’estat espanyol es queda a l’article dos.
    Respecte a l’estelada europea, suposo que ets conscient que esta a mig pal per la vergonya que ens fa la seva política migratòria assassina. Però potser a tu tant te fa.

    • És evident que la majoria dels barberencs són constitucionalistes. I no, estic a favor d’acollir tots els refugiats de guerra que faci falta però la política municipal en relació a les banderes ha de ser neutral.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí