Joietes de tinta: Atrapats

0

Joieta de tinta d’avui… que ens parla de llegendes.

Les ciutats, els pobles, alguns carrers, molts cementiris i fins i tot, escoles i edificis tenen les seves pròpies llegendes. I tota llegenda neix d’una història o uns personatges reals que al llarg del temps es deformen, de boca en boca.

Aquest és el cas de l’institut (de Sabadell) escenari de la trama de la novel·la Atrapats de l’escriptor i professor de secundària, Xavier Gual. Es va publicar aquest mateix 2021 per l’editorial Fanbooks, i explica l’aventura (o malson) de set estudiants que aprofiten les vacances de Nadal per entrar al centre i filmar un curtmetratge inspirat en un drama real antic que es transmet d’estudiant en estudiant des de fa setanta anys.

Una piscina que ja no existeix, una antiga carbonera en desús plena de gàbies buides, un conserge i la seva filla, la qual va morir de manera poc clara… són els elements que formen el guió de la pel·lícula.

La Laura, la Sara, la Diana, en Dani, en Sergi, en Riki i en Hao es trobaran sols i en mig d’un delicte; atrapats per un fantasma i un temporal de neu que els deixa aïllats i a les fosques, morts de fred i de por. El final no és el que espereu…

Per la vostra informació, l’autor visita la biblioteca municipal el 24 de gener per parlar de tot això i jo us animo a llegir-lo i a assistir a la trobada. Penso preguntar-li sobre aquest institut i tot el que hi ha de real i fictici entre les línies del llibre.

Per cert… bona entrada d’any i bones lectures!

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí