Joietes de tinta: El elegido

0

Primer de tot, farem l’autòpsia de la  Joieta de tinta d’aquest mes…

Títol: El elegido, Mary Shelley (Avenauta editorial, 2022)

Il·lustracions: Beatriz Martín Vidal

Traducció: Victoria León

Gènere: poesia

Contingut: 52 pàgines amb uns vint poemes, una carta i l’obra en el seu idioma original.

​Després, us pregunto: Sabeu qui va ser Mary Shelley? Segur que sí, perquè tant el cinema com les sèries de televisió han fet el possible per portar a la pantalla les vides de moltes artistes els últims anys.

Se la coneix mundialment i sobretot, per ser l’autora de Frankenstein o el moderno Prometeo, de 1817. Va ser la parella del poeta Percy Shelley, el qual va morir ofegat; D’aquesta pèrdua i la dels dos fills més grans de la parella, va néixer aquest recull de poemes, inèdit fins molt temps després de la mort de l’escriptora, com la majoria de la seva obra poètica. 

​Què trobem en aquest llibre? Un text preciós i colpidor, tot ple de sentiments de dolor, però el que el converteix en una joia remarcable són els dibuixos de la meva admirada Beatriz Martín Vidal, a qui heu de conèixer immediatament amb qualsevol de les seves obres, que són petites obres d’art, mereixedores d’una sala en un museu.

Beatriz va néixer a Valladolid el 1973 i va estudiar Belles Arts a la Universitat de Salamanca. Té publicat un bon grapat de títols i són espectaculars els seus grocs i els motius vegetals que fa servir per “tocar-nos” la fibra. 

Mary i Percy van conviure durant més d’una dècada, fent-se costat en tota la seva creativitat i els respectius projectes artístics. 

Per tant, en aquesta ocasió considero que us heu de regalar aquest caprici per gaudir-lo llegint i observant cada pàgina amb calma i plaer. 

“¡Mi niño ahora eterno! ¡Por el cielo elegido!”

“Muerto vives, amor, en la naturaleza”. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí