Joietes de tinta: Ella y su gato

0

Ella y su gato és una novel·la amb 218 pàgines d’amor als gats i a la vida. Un cant a la llibertat i a tots els sentiments que tot i ser invisibles, sabem del cert que hi són. De fet, és una reflexió molt bonica sobre el que significa ser lliure.

Els nostres gats (i animals de companyia en general) ens coneixen bé perquè no fan altra cosa que observar-nos… Ella y su gato entra de ple als universos femenins i felins, entre excursions, incursions furtives, finestres, territoris, cirerers, pintura i tradició. El ritme oriental que marca la diferència entre arribar abans o fer-ho bé.

Ser bona fent quelcom no ha de passar necessàriament per ser millor que altres persones; no cal viure en una competició permanent ni veure a la resta com persones enemigues. Hi ha perill en la soledat i quan no tens referents per comparar el que pot ser just o adient per a tu.

Chobi és un gat enamorat de la Miyu, una dona que es troba més còmoda entre documents que entre persones, que no sap si té parella o no. Que té una amiga (o tenia), que té una alumna, la Reina, que també té un gat, o no, perquè els gats no necessiten propietaris, o sí…

L’any 1999 en Makoto Shinkai va presentar el seu curt Kanojo to kanojo no neko, de cinc minuts de duració amb el qual va conquistar els espectadors amb la veu i les emocions d’en Chobi. El 2016 el mateix director va fer l’adaptació al manga amb els dibuixos de Tsubasa Yamaguchi, i ara ja tenim la novel·la amb quatre històries lligades i amb la narració feta a vuit veus.

Una joia en qualsevol format.

“Sus latidos y los míos, y los latidos del mundo, nos pusimos en movimiento a la vez”.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí