Joietes de tinta: La Maleta

0

Títol: La Maleta

Editorial: Babulinka Books

Any de publicació de la primera edició: 2018

Autora del text: Núria Parera Ciuró (Barcelona, 1972)

Il·lustradora: María Hergueta (València, 1984)

82 pàgines de text i dibuixos, i un annex amb els fets cronològics per posar-nos en context polític i social de la trama.

Aquest llibre és la història d’una maleta i la seva vida en un recorregut per tot el segle XX. Viatjarà amb el Julián, la María, el Salvador, l’Àngela; Juan, Violeta, Raquel, Bruno, Lola, Haya, Alí…

Una maleta pot contenir roba, objectes personals, però també convertir-se en la portadora de somnis i esperances dels seus propietaris. Pot ser contenidora de secrets, amagatall de documents i fotografies, de sentiments. Pot portar dins projectes de futur, transformar-se en un llit protector…

Recuperem el concepte de traspassar, que és una altra manera de reciclar: donar un altre ús a una peça personal, i un altre, un altre… És imprescindible que la cultura de l’objecte funcional sempre nou i per estrenar es quedi aparcada i aconseguir que passi de mans fins a la seva “mort” real.

I durant el procés de fer nostre aquest canvi de mentalitat, podem gaudir molt amb aquestes petites joies que ens trobem entre la literatura infantil, però que aporten molta informació interessant als adults, d’una forma bella.

No oblidis mai somniar.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí