Setmana eurovisiva a Torí. Chanel fa història i ho expliquem en directe!

0
La barbarenca Andrea Vicente ens explica com ha estat la seva experiència eurovisiva com a periodista a Torí.

Torí ha estat el centre mediàtic durant uns dies. Chanel, la representant espanyola a Eurovisió, ha fet història. Ha quedat tercera al concurs musical més important d’Europa. És la millor posició des de 1985. I poder fer el seguiment i explicar-ho en directe ha estat una de les experiències (si no la que més) més enriquidores de la meva vida professional.

Des que Chanel va sortir guanyadora del Benidorm Fest he fet el seu seguiment per als informatius de Televisió Espanyola. Des de la seva primera aparició a Catalunya pel programa Cafè d’Idees de Ràdio 4 i La 2 fins a la preparty de Barcelona, passant pel festival a Itàlia.

Durant la setmana a Torí he pogut viure de primera mà com és enfrontar-te a un repte com aquest i també com funciona un festival d’aquestes característiques. Amb Chanel hem anat d’excursió, hem ballat i hem gaudit d’una experiència que ens marcarà per sempre.

El primer dia que vaig entrar al Pala Alpitour, l’escenari on es feia el festival, em vaig emocionar. 

No em podia creure que pogués estar allà explicant el que passava i veient a altres artistes com als presentadors, entre els quals estava Laura Pausini. Aquell dia havia d’explicar pel Canal 24h que començava la primera semifinal i em va costar concentrar-me perquè l’emoció guanyava terreny.

La nostra representant, amb qui compartíem hotel, ha treballat de valent durant els dies a Torí. Ella i el grup de ballarins assajaven a qualsevol racó. Un dels dies de cobertura vam visitar el palau d’Stupinigi, a Itàlia. Un palau amb sales enormes on no van trigar a ballar una part d’Slomo. Jo, un dels dies, també em vaig animar. Ho vaig intentar, però clar, no va quedar igual de bé. Podeu jutjar vosaltres mateixos 🙂

Un festival d’aquest tipus mou a moltíssima gent. Tant per part de la mateixa organització com per fer la cobertura. Jo vaig estar allà amb els altres companys de TVE: periodistes, càmeres, personal de la delegació espanyola, periodistes de web etc. Poder compartir amb més companys de la casa aquesta setmana ha estat una de les coses que em porto per sempre. Durant les semifinals connectàvem fins i tot a través del nostre canal de Twitch.

La sala de premsa on treballàvem estava plena. Centenars de periodistes de tota Europa passàvem pràcticament tot el dia allà. I diré que quan Chanel assajava o actuava la sala de premsa ballava i cantava Slomo i això no passava amb moltes altres cançons.
Molts fans es van apropar a les portes de l’hotel el dia de la gran final. Volien mostrar el seu suport a una Chanel que va sortir per la porta amb llàgrimes als ulls després de veure a tota aquella gent amb les banderes i cantant la seva cançó.

Els companys de cobertura i jo intuíem que alguna cosa gran podia passar. I així va ser, el dia de la gran final l’equip de TVE vam decorar la sala de premsa i ens vam preparar, vam buscar dades i vam deixar-ho tot a punt per al moment de les votacions. Quan vam començar a donar-nos el “twelve point” els companys de cadena i jo ens vam mirar amb cara d’entre contents i espantats. Veiem molt a prop la victòria. Finalment, va ser una tercera posició, però vam gaudir de cada 12 com si fóssim nens petits. Mai ens havien donat el 12 tants països i 35 dels 40 participants van enviar algun punt a Chanel.

Un cop acabat el festival, la nostra representant va contestar a les preguntes dels mitjans. Estava molt contenta i sabia que havia deixat al nostre país en molt bon lloc. Una de les primeres coses que havia fet era parlar amb “la seva iaia”, com ella l’anomena. I una de les primeres coses que volia fer un cop sortís era menjar una paella.

Com dic, ni en el millor dels somnis hagués pensat poder viure una experiència així. He gaudit, he après i he pogut veure el funcionament d’una de les gales més grans d’Europa. I contenta de poder portar Barberà fins a Torí!

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí