“Ens van vendre “el govern del canvi” i el que hem vist ha estat continuisme” Rosa Cabeza candidata de Barberà en Comú a les eleccions municipals.

0
/Gonzalo Candanedo Fernández

Gonzalo Candanedo Fernández

Pugem les escales per arribar a l’entresòl de la històrica seu comunista barberenca i rere la porta trobem el Manel, que donarà un cop de mà a la candidata durant l’entrevista. Des de la finestra veiem la plaça de la Vila, que es va omplint de vida a mesura que els infants surten de les escoles. Barberenca nascuda el 1984, la Rosa Cabeza va a estudiar al Can Llobet i la Romànica, però no té cap dubte que on més va aprendre va ser a casa. “Els meus pares són obrers, lluitadors, sindicalistes”. En un entorn familiar on la política era omnipresent, va créixer entre manifestacions i vagues i es va vincular al partit comunista fins i tot abans de fer els 18 anys, militància que ha compaginat amb la sindical a Comissions Obreres. Treballa a la indústria farmacèutica des que va finalitzar la secundària però aprofita les estones lliures per la seva gran passió, l’art, tant que ha estudiat dos cicles superiors relacionats i ara està amb el tercer. Es mostra orgullosa del seu impecable currículum vermell, “Jo sempre he estat fidel a les meves idees” i per primer cop assumeix el repte d’encapçalar una llista electoral.  

A les darreres eleccions el vostre espai es va presentar amb la candidatura Recuperem Barberà, com valoreu aquesta experiència?

Creiem que va sortir bé, era el que volíem nosaltres, crear un nou espai. Tot i que no hem aconseguit que facin massa cas a les nostres propostes, nosaltres hem continuat portant la nostra política i el nostre programa, que és sempre la mateixa, des dels nostres inicis, després amb Recuperem Barberà i ara amb aquesta nova candidatura.

Tot i aquesta valoració positiva, en aquesta ocasió  s’ha decidit concórrer a les eleccions com a Barberà en Comú, explica’ns d’on surt aquesta candidatura.

Barberà en Comú és la conseqüència lògica del desenvolupament de la nostra línia política. Fa quatre anys, Esquerra Unida i Alternativa vam apostar per crear un espai polític nou, per beneficiar l’esquerra i els moviments socials, un espai que agrupa a tota la gent comuna que s’ha volgut sumar.

“Barberà en Comú és la conseqüència lògica del desenvolupament de la nostra línia política”

A l’entrevista amb el candidat de Podem no tancava la porta a traslladar a Barberà una coalició tipus “En Comú Podem”, perquè no ha estat possible?

La nostra aposta era la unitat de les esquerres, com sempre hem dit. Els companys de Podemos ens van dir que havien decidit anar sols i nosaltres ho hem respectat. Creiem que no és una bona notícia, perquè junts podríem fer més coses, però nosaltres continuem en el nostre espai, que és el dels comuns.

Com valores l’acció del govern municipal aquesta darrera legislatura?

Ens van vendre “el govern del canvi” i el que hem vist ha estat continuisme. Hi ha coses que han millorat i coses que no, però a nivell global no hem vist canvis en la forma de governar, han continuat en la mateixa línia.

/Gonzalo Candanedo Fernández

Dels partits amb representació és el que ha tingut una major renovació en els primers llocs de la llista, que t’ha fet decidir a encapçalar la llista?

Alguns han estat pares, altres no volien continuar… aleshores hem renovat. L’assemblea d’EUiA em va proposar i vaig decidir acceptar perquè sempre he estat ficada en política, militant i ara que he acabat els estudis tindré temps per estar al 100%.

Quins són els reptes de futur de Barberà?

Primer de tot el quart institut, tots veiem que hi ha un problema amb la secundària i s’ha de solucionar amb la construcció d’un nou institut. En segon lloc la remunicipalització, no podem permetre que els serveis públics estiguin en mans d’interessos privats. I per últim, dedicar el superàvit de l’ajuntament a inversió social, en lloc de prioritzar pagar el deute com s’està fent ara.

Alguna proposta concreta que us agradaria destacar?

Mantindrem una proposta de Recuperem de convertir l’antic mercat de la Romànica en un Centre de Recursos Comunitari. Volem un espai amb sales polivalent, destinat a les entitats i col·lectius de Barberà que el puguin gestionar de forma comunitària.

/Gonzalo Candanedo Fernández

Amb quines expectatives electorals aneu a la data del 26 de maig?

Ens presentem per guanyar, està clar. Tothom vol guanyar el govern per poder fer el seu programa. Crec que som els que estem amb la majoria social d’avui, amb la nostra classe, la classe treballadora, amb les lluites dels desnonaments i del feminisme. Som un espai amb el qual molta gent es pot sentir identificada i al que pot entrar qualsevol.

Un cop passades les eleccions arribarà el moment dels pactes, quines són les preferències en aquest sentit?

No pactarem amb ningú que no estigui en la nostra línia. Amb els partits de la dreta, com VOX, Ciutadans o PP ni tan sols seurem, no tenim res en comú. Amb opcions socioliberalistes, com el PSC o la PCPB, podríem seure, però en cap cas per fer un pacte de govern. Estem disposats a parlar amb altres forces d’esquerres per fer canvis en benefici de les classes populars de Barberà.

“Amb opcions socioliberalistas, com el PSC o la PCPB, podriem seure, però en cap cas per fer un pacte de govern.”

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí