Barberà entra dilluns a la Fase 1 de la desescalada

0

Tal com ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a partir de dilluns 25, Barcelona ciutat, la regió metropolitana nord (a la qual pertany Barberà del Vallès) i la regió metropolitana sud entren a la fase 1 del desconfinament.

La fase 1 permet reunions dun màxim de 10 persones als domicilis, sempre que es mantingui la distància de seguretat. Així mateix, els bars i els restaurants poden obrir les seves terrasses amb un 50% de laforament i amb dos metres de distància entre taula i taula. Es permet també l’obertura dhotels, llocs de culte, museus, biblioteques, teatres i cinemes, però amb certes restriccions. Pel que respecta als centres educatius, poden obrir només per a la seva desinfecció i per a la realització de tasques administratives.

Es poden realitzar desplaçaments a altres poblacions, sempre que pertanyin a la mateixa regió sanitària. Els barberencs i barberenques poden desplaçar-se a qualsevol dels municipis de l’àrea metropolitana nord, que comprèn les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Barcelonès nord i Maresme. Si es desconeix a quina regió sanitària pertany una localitat concreta, es pot consultar clicant aquest enllaç.

A més a més, el passat 20 de maig el Ple de lAjuntament de Barberà del Vallès va aprovar un pressupost de 600.000€ per a la neteja i desinfecció dels espais públics, i una bonificació d’impostos i suspensió de taxes per als petits comerços per tal de reactivar l’economia.

Les franges horàries de passeig es mantenen: de 6 a 10 i de 20 a 23 podran sortir els majors de 14 anys, de 10 a 12 i de 19 a 20 els majors de 70, i de 12 a 19 els menors de 14 anys acompanyats d’un adult.

A la resta del Principat, Girona, Lleida, lAlt Penedès, el Garraf i la Catalunya central es queden a la fase 1 durant una setmana més i les Terres de lEbre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran passen a la fase 2.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí