Actual situació i futur del professorat de l’Escola de Música

0
/Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

L’equip de professionals de l’Escola Municipal de Música de Barberà del Vallès us volem informar de la nostra situació laboral, davant de la fallida de l’empresa que va guanyar l’última licitació i sobre la nova licitació que l’Ajuntament acaba de publicar.

En aquests moments, l’empresa a qui l’Ajuntament va adjudicar l’última licitació, l’empresa que ens va subrogar, ha entrat a concurs de creditors. Tot i que ens diuen que ara entrarà un administrador concursal que el primer que ha de pagar són les nòmines; estem amb la incertesa de si hi haurà prou diners per fer front a les nòmines de sis mesos, la paga extra de juny i la liquidació, sabent que no només som nosaltres 18 sinó que hi ha molts altres professionals de les altres seves dues escoles, és una situació angoixant i molt decebedora.

Recordem que el traspàs de l’anterior licitació es va fer a destemps i per aquest motiu els i les treballadores NO vam cobrar el mes de setembre.

No entenem com amb tot un Plec de Clàusules Administratives es pot adjudicar un servei a una empresa que, tots els que ens movem en el món de la música, sabíem des del primer moment que la persona responsable, que ha signat sempre tots els documents i ha actuat com a representat, tenia sobre seu sospites d’una mala gestió econòmica.

Tal com es publica el concurs no s’està adjudicant una CONCESSIÓ del servei sinó una licitació només del personal docent i una administrativa (aquesta es va incorporar a l’última licitació del 2019)

Entenem que una licitació és una bona eina per serveis de durada determinada, però no per a un servei totalment consolidat com és l’Escola de Música de Barberà del Vallès

Tenim una Escola Autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya des del 1997, una escola que, malgrat les crisis econòmiques, l’increment de quotes el 2012 i l’actual pandèmia segueix tenint una bona llista d’espera.

L’actual equip de professionals som els que durant tots aquests anys hem dissenyat i portat a terme l’actual projecte educatiu amb una identitat pròpia i una gran qualitat.

L’actual licitació ha sortit amb més hores lectives per menys pressupost i amb un model pedagògic que no s’ha consensuat en cap moment amb el claustre de professors ni l’equip directiu.

Totes les hores que o bé nosaltres creixerem o bé entrin a fer-les nous professionals a quin preu es pagaran?

Tindrem un equip en què cobrarem diferent fent la mateixa feina, aquesta manera de fer consolida un bon equip? Això només desanima a un bon equip.

Ja veiem a on ens porten les licitacions, cada dos, tres o com a màxim quatre anys els nostres contractes de treball han de sortir a concurs a veure qui guanyarà?

La inestabilitat laboral només porta incertesa i desànim als professionals, això és el que volem per a l’Escola Municipal de Música de Barberà del Vallès?

DEMANEM:

– Una aposta per l’educació i la cultura posant en valor la feina feta durant quasi 30 anys pels i les treballadores de l’Escola Municipal de Música de Barberà. Demanem la municipalització.

– Aturar la licitació.

– Si hem de recórrer a un concurs, que aquest es faci amb, com a mínim, les mateixes condicions econòmiques i hores actuals.

– Redactar i consensuar el projecte educatiu amb professorat, pares i direcció del centre i no implementar, com s’ha fet ara, un canvi de model sense que els i les docents del centre ho sabessin.

L’equip de professors i professores només hi veiem una solució que és la MUNICIPALITZACIÓ del PERSONAL de l’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE BARBERÀ DEL VALLÈS

L’equip de professionals de l’Escola Municipal de Música de Barberà del Vallès

Families de l’Escola de Música en una concentració de protesta durant el ple municipal del 24 de març /Charo Pina Marco

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí