La secundària a Barberà del Vallès i el dia de la Marmota

0

Escrit de les AMPAs i AFAs de Barberà del Vallès

Qualsevol que porti uns anys seguint el tema de la secundària a Barberà ha patit la sensació de trobar-se com Bill Murray a la pel·lícula “El dia de la marmota”.

La necessitat d’un pla a llarg termini per al nostre municipi en el tema de la secundària i la postobligatòria és una obvietat que el Departament d’Ensenyament (ara Departament d’Educació) ha anat esquivant des de fa massa anys.

De manera cíclica torna a presentar-se la mateixa situació crítica. El pròxim setembre no tenim prou places per cobrir les necessitats de la població escolar de Barberà. La solució sempre ha estat la mateixa; adoptar mesures que, lluny de solucionar el problema global, ofereixen una solució parcial i imposada motivada per la situació d’urgència.

Aquesta situació s’ha anat repetint una vegada i una altra i les solucions han estat; augment de línies als instituts Can Planas i Romànica, augments de ràtios (o eliminació de desdoblaments), creació de l’Institut Bitàcola i ara la de l’Institut-Escola Can Llobet. Els ingredients són sempre els mateixos. Solucions que poden semblar assenyades però sempre sense consens amb la totalitat de la comunitat educativa i sobretot, sense oferir una solució global, real i de futur. Un altre dels ingredients habituals ha estat l’intent de fragmentar a la comunitat política i educativa, i en especial a les famílies.

Analitzant aquesta situació podríem ser molt pessimistes sobre les possibilitats de canvi, però aquesta vegada hi ha algunes coses que són diferents i poden canviar, i molt, la situació i fer-nos sortir d’aquest bucle inacabable al qual estem sotmesos.

Aquesta vegada, a diferència de moments anteriors (i tot i el que s’ha publicat en algun mitjà local), les AMPA’s i AFA’s de la població han aconseguit mantenir-se unides i posar-se d’acord en un manifest que estan disposades a defensar. Aquest detall no és menor i pot ser el punt d’inflexió de la situació. HA ARRIBAT EL MOMENT DE DIR PROU!!!

Ha arribat el moment que aquesta problemàtica sigui abordada com el que és, UN PROBLEMA DE CIUTAT. És necessari que la resta de la societat civil del municipi es posicioni i lluitem tots per allò que mereixem i ens ha estat negat. Una SECUNDÀRIA I UNA POST-OBLIGATÒRIA DE QUALITAT A BARBERÀ DEL VALLÈS.

A nivell polític, el nostre consistori ha aprovat una moció en què es compromet a buscar la fórmula per a construir un nou edifici educatiu que pugui pivotar una solució a aquest trencaclosques. És el moment d’exigir el seu compliment per part dels polítics locals i la seva acceptació per part del Departament.

Ara és el moment, anem amb retard però encara no és massa tard!!

Endavant!!!

Manifest de totes les AMPAs i AFAs d’Educació Primària i Secundària de Barberà del Vallès

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí