Opinió: Som d’esquerres o de dretes, què som ?

0

Matías Alcolea Valls, Secretari General de la PCPB

En primer lloc donar les gràcies a aquest mitjà de comunicació digital que em permet contestar o si més no explicar que és la Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB), responent una mica a alguns escrits que Veus Barberà ha publicat i on es posen de manifest dubtes sobre la nostra definició política o sobre la credibilitat del nostre partit intentant ridiculitzar a vegades a la nostra cap de llista.

La PCPB és un partit que va néixer, i així es conserva, amb la finalitat de fer una política diferent a Barberà, una política només amb l’interès de millorar la vida de la gent d’aquesta ciutat. Aquest ideal està per sobre de definicions d’esquerres i dretes i els nostres objectius concrets estan ben definits al nostre programa de les darreres eleccions del 2015 on clarament apostem per una ciutat més tranquil·la, amb menys soroll i contaminació i més protagonisme de les persones (Slowcity).

Els 21 compromisos de la campanya de 2015 demostren el nostre compromís amb la transparència, l’ètica i el nostre tarannà a l’hora de fer política. Només un d’ells no es podrà començar aquest 2019. La resta a finals d’any estaran acabats, ja en marxa o en procés….

No sé si és d’esquerres o de dretes ajudar a finançar la socialització dels llibres de text de les escoles de primària o ajudar a reduir la quota de material de cada alumne de primària de Barberà. Però està fet.

No sé si és d’esquerres o de dretes estalviar aquesta legislatura 750000 euros en sous polítics i finançament dels partits del consistori i invertir bona part d’aquest estalvi en Serveis Socials. Però està fet.

No sé si és d’esquerres o de dretes eliminar cada vegada més barreres per a millorar la vida de les persones amb diversitat funcional… un exemple senzill és l’ascensor a l’Ajuntament (està fet)… o les obres que començaran en breu a la plaça de Josep Badia (RENFE) on al marge de la seva ordenació es farà una rampa adequada també per a la diversitat funcional.

No sé si és d’esquerres o de dretes canviar el sistema de recollida d’escombraries per tal de millorar el reciclatge. Però es començarà gradualment a partir de mitjans de març.

No sé si és d’esquerres o de dretes augmentar el carril bici i esperem que encara continuï creixent. Però ho hem fet.

No sé si és d’esquerres o de dretes augmentar els llocs de treball de l’ajuntament en més de 30 persones… Però ho hem fet.

No sé si és d’esquerres o de dretes el projecte d’Àpats en Companyia que ja es té fet i que començarà al setembre d’aquest any i que consisteix en assistir i acompanyar a gent gran que viu sola o té dificultats de mobilitat perquè pugui menjar amb algú i passar una estona fora de casa.. El menjador social comença ajudant primer a la Gent Gran…

No sé si és d’esquerres o de dretes regular els horts municipals amb un enfocament més ecològic i assolir que en breu s’entreguin gairebé 100 parcel·les noves. Però està a punt de passar.

No sé si és d’esquerres o de dretes les obres que s’estan fent a la Nau perquè la gent jove de Barberà tingui un espai per l’oci i la cultura juvenil més apropiada.. Inversió de gairebé 1 milió d’euros. Però està fet.

No sé si convertir total o parcialment carrers en zona de vianants és d’esquerres o de dretes però ho seguirem fent a Barberà si governem.

No sé si guardar 1 milió d’euros per a comprar habitatge social és d’esquerres o de dretes. Està guardat i serà una realitat en un futur proper.

Tampoc sé si crear “Pipicans” com el que està al costat de La Torre d’en Gorgs és d’esquerres o de dretes però està fet, o el nou edifici de la Policia Urbana que a finals de març començarà a construir-se, o el nou Camp de futbol del barri de la Romànica, o la compra d’un nou local per a Serveis Socials i també d’un altre per la Ràdio Municipal, o l’augment de 5 guàrdies urbans al mes de juny d’aquest any, o les millores als carrers Indústria, Pintor Murillo, Circumval·lació i Migdia, o els pressupostos participatius, o la millora en les infraestructures escolars en Can Llobet i Can Serra o el compromís del Ple municipal amb un nou edifici cultural de caràcter Educatiu …… i tot això reduint el deute en 15 milions d’euros…

Als nostres estatuts està ben definit el que som (es poden consultar a la nostra web) i em sembla una frivolitat que la notícia sigui si la nostra alcaldessa utilitza o no el mòbil quan està en un Ple municipal, o si va a un programa de TV amb la Susana Griso o amb qui sigui. Hi ha una pila de fotos de polítics en diferents àmbits, també en el municipal, que utilitzen el telèfon contínuament fins i tot “en el estrado” com el nostre president Pedro Sánchez que l’utilitza enmig del discurs, etc. i tots els partits van si poden a la TV perquè no deixa de ser una oportunitat, a vegades molt necessària per a clarificar postures. Aquí no s’escapa ningú, tampoc de Catalunya. Per exemple en Joan Tardà surt moltes vegades i ningú dubta de la seva ideologia o postura política, i podríem seguir.

En definitiva sé i sabem des de la PCPB que el nostre partit molesta a les altres formacions polítiques a l’esquerra i a la dreta perquè dins hi cap TOTHOM perquè quan hi ha un problema a Barberà el nostre objectiu és trobar la solució que considerem millor per a la ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí