Editorial: Visca la Festa Major!

0

A Barberà, com a tot arreu, conviuen més d’un model de ciutat. Cada veïna té els seus interessos, les seves preferències, les seves necessitats, i fa servir aquest criteri per decidir quin model de ciutat és el més adient per satisfer aquestes. Algunes, van un pas més enllà i s’organitzen col·lectivament en diferents espais socials i polítics per empènyer la ciutat en la direcció que consideren millor. Diferents models per organitzar la convivència, compatibilitzar les diferents necessitats, propostes amb l’objectiu de què visquem millor al nostre municipi.

Des de Veus Barberà també prenem partit.  Des del primer moment hem dit que un dels principals motius que ens ha motivat a posar en marxa aquest projecte és el de plantar cara a un model de ciutat-dormitori on per moltes veïnes Barberà no és més que el lloc on tenen el seu refugi domèstic després d’una jornada laboral.  Enfront d’aquest model d’individualisme i de fragmentació social, creiem en una ciutat viva i cohesionada, de vivències compartides, en la que passen coses.

Si hi ha uns dies a l’any en els que Barberà bascula cap a l’extrem contrari al d’un magatzem de persones, és durant la Festa Major. Avui comencen 4 dies en què molta gent de Barberà viurà la seva ciutat d’una altra manera. Omplirà els carrers, ocuparà les places, desbordarà les voreres. Durant aquests dies tindran l’oportunitat de gaudir de la companyia de les seves veïnes, conèixer gent nova i descobrir secrets insospitats. Ampliar i reforçar els vincles afectius amb les persones que ens envolten, que al final és el que ens fa estimar i defensar el lloc on vivim.

Esperem que gaudiu d’aquests dies tant com ho farem nosaltres i que dimarts, quan es tanqui aquest parèntesi, tinguem la capacitat que aquest esperit ens acompanyi fins a l’any següent. Visca la Festa Major!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí