El Casal de Joves Obriu Pas al Ple Municipal

0

Avui el Casal de Joves Obriu Pas, venim a aquest ple a denunciar la manca de voluntat i acció política en matèria de joventut per part del govern municipal encapçalat pel Xavier Garcés. Estem fartes de la falta d’interès en la gent jove i en les entitats juvenils per part d’aquest govern del PSC, que s’ha sostingut durant tota una legislatura.

Les entitats juvenils treballem des del voluntariat per programar activitats educatives i de lleure perquè creiem en els valors que transmetem. Perquè sabem que la nostra organització és clau pel nostre empoderament i perquè volem una Barberà amb una joventut cohesionada on sentir-nos vinculades les unes amb les altres. Per això hem participat de tot el que se’ns convida: en reunions del Pla d’Urbanisme, del projecte EduCoB, del Pla Local de Joventut, a la Taula Participativa d’Entitats, a sessions sobre Prescripció Social i en la redacció del nou Reglament d’Usos de la Nau. Treball per l’Ajuntament que fem agraïdes, però que és a canvi de res. Perquè amb la vostra inacció a la secció de joventut esteu a punt de complir el vostre objectiu: enterrar la vida social de tot el jovent barberenc.

Per nosaltres, ser de Barberà no és només venir aquí a dormir. Volem participar, relacionar-nos, aprendre i desenvolupar-nos a Barberà. I per fer-ho necessitem recursos. El problema ens l’hem trobat amb l’arribada d’aquest govern municipal: no és que no ens esteu donant cap tipus de suport, sinó que no feu més que tirar-nos enrere totes les propostes utilitzant excuses.

Però avui hem decidit dir prou a la gestió nefasta que està fent el PSC en matèria de joventut. Podeu dir-nos que manquen papers, que els tempos de les institucions són lents, que hi ha baixes laborals, o que hem passat per una pandèmia, però els gestors de tota aquesta situació sou vosaltres. El govern municipal no s’està fent càrrec de la secció de joventut.

La realitat és que la Nau porta tancada, actualment, més de 3 anys i no planegeu obrir-la abans d’octubre. Portem mesos sense tècnics referents de joventut amb qui debatre el nostre projecte de Casal i tot són traves. No ens cediu els espais que necessitem i esteu impedint que puguem fer cap activitat de les que havíem programat: ni lliga de futbol juvenil, ni marató de l’espectacle, ni sessions de debat. Un projecte participatiu, cultural, educatiu i de promoció de la salut que se’n va a la brossa. Hem estat reunides amb l’alcalde i el regidor, explicant-vos el nostre projecte i no ens heu donat cap tipus de solució.

Sabeu què passa? Que al govern del PSC no li interessa una joventut mobilitzada, que reivindiqui el que necessita. El PSC de Barberà ens voleu als afores de la ciutat, callades i sense construir comunitat. La vostra gestió deficient en joventut afecta ni més ni menys que a les 6744 persones joves que vivim a Barberà, al 20 % de la població. Esteu convertint Barberà en una ciutat dormitori pel jovent. Després trobareu que la gent jove marxem del municipi, i que les entitats moren. Què en fareu de tot això, quan el problema l’esteu alimentant vosaltres negant-vos en rotund a què la joventut barberenca disposi de cap tipus d’oci?

Casal de Joves Obriu Pas

 

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí