#TotsFemBdv: Ja han vingut els Reis a Barberà!

1

Ho he de confessar… m’agrada molt els Reis Mags d’Orient.

Com cada any, dies després de menjar-nos el raïm i desitjar-nos bon any, arriben puntuals Sa Majestats els Reis d’Orient.

És una nit màgica, on un còctel d’il·lusió, complicitat, sospita i ganes de creure en ells es barregen als carrers de tots els pobles i ciutats.

És l’esforç de tota la comunitat que aconsegueix que la màgia arribi a cada nen, a cada nena i a cada casa.

A Barberà, l’èxit de la nit, com cada any, han estat les entitats de la ciutat, que amb molt d’esforç, molta il·lusió i pocs recursos han lluït aquest any una desena de carrosses, per acompanyar a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Cada entitat posa la seva imaginació per crear el tema, dediquen moltes hores a reunions prèvies i treballen artesanalment la decoració. Ells mateixos han de buscar un camió que voluntàriament col·labori i amb una petita subvenció municipal el guarneixen amb motius Nadalencs.

Però des del meu punt de vista, crec que no som conscients del potencial que tenim a Barberà. És una cavalcada molt participativa, els camions estan plens de persones amb ganes de saludar i repartir molts quilos de caramels, però penso que amb una mica més d’organització i una direcció artística, podríem arribar a fer una cavalcada molt més màgica.

Una cavalcada s’ha de veure com un espectacle mòbil, però explicant una història de principi a fi: que Barberà dona la benvinguda als Reis, que expliqui què segueixen els Reis, què porten als infants, donar-li molta més importància als 3 protagonistes.

També és important recordar als infants que han d’anar a dormir aviat, que s’han de portar bé, fer participar al públic i cada any pot tenir un centre d’interès comú… En definitiva, cal que ens transporti a un món màgic durant els temps que la veiem passar.


Un dels elements que fa que l’experiència sigui màgica, per aquells que veiem la cavalcada als carrers, és la música. Aquest any hem escoltat més reggaeton i balls llatins que música que parli de cartes als Reis, recollida de xumets, estrelles, carbó o caramels per posar alguns exemples.

En una ciutat que té una excel·lent escola de música, diversos grups de teatre i grans actors, podrien aconseguir amb la seva participació fer volar més la imaginació i fer que els infants de Barberà entrin encara més en el màgic món dels 3 Reis d’Orient.

De moment caldrà ser bons minyons i esperar fins a tornar a escriure la carta l’any vinent.

Ens anem llegint!!

1 COMENTARI

  1. Molt bon escrit, estic totalment d’acord. Una de les maneres de donar-li més màgia a la cavalcada seria deixant de tirar carmels durant el recorregut, és decepcionant veure que la mágia queda eclipsada per bosses de plastic i paraigues del revés…

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí