Barberà, referència contra la Covid-19

0

Autoria: PSC Barberà

En els últims mesos, Barberà del Vallès ha estat protagonista per contribuir a la solució d’aquesta pandèmia en la que estem immersos. Som una ciutat de convivència, tolerant, acollidora, cívica i cooperativa, per això, no podíem deixar de donar resposta a la sol·licitud de lluitar, una vegada més, contra la Covid-19. En aquesta ocasió, hem esdevingut un centre de vacunació referent al territori.

Al novembre ja vam ser un punt de detecció de casos positius quan l’Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de l’Ajuntament, va instal·lar al Centre Cívic Ca n’Amiguet un lloc on fer les proves per detectar la Covid-19, tant les PCR com els test d’antígens. L’objectiu era donar cobertura a la població i al personal treballador de Barberà, Badia del Vallès i Sabadell Sud.

Els socialistes de Barberà felicitem el govern de la ciutat i l’Ajuntament en general per l’excel·lent feina que van fer per cedir i condicionar adequadament els espais per tal de garantir les condicions de seguretat necessàries i complir les mesures sanitàries que establien els protocols i les autoritats competents.

Facilitar un emplaçament per fer un cribratge aleatori i de forma massiva per detectar casos positius era necessari per aturar la pandèmia, ja que es localitzen persones que, sense saber-ho, poden contagiar la resta si no tenen diagnosticada la malaltia. I als socialistes de Barberà sempre ens trobaran allà, proposant i tirant endavant iniciatives per aturar aquesta crisi sanitària que ha esdevingut també una crisi social i econòmica.

Aquest mes de febrer, novament Barberà del Vallès ha estat al capdavant de la lluita contra la Covid-19. Aquesta vegada, la ciutat acull la campanya de vacunació contra el virus per als professionals de serveis essencials i de col·lectius professionals prioritzats com, per exemple, personal de les farmàcies, fisioterapeutes, professionals de la psicologia clínica, terapeutes ocupacionals, professionals de l’odontologia, logopedes, personal veterinari, nutricionistes, professionals de la podologia i de l’òptica.

Centenars de persones de la ciutat i de les poblacions veïnes pertanyents a aquests col·lectius seran citades al Centre Cívic Ca n’Amiguet per rebre, de moment, la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. D’aquesta manera, Barberà és un dels 11 punts de referència que s’han establert a tot Catalunya per fer les vacunacions massives d’aquests professionals.

Estem vivint una situació que no s’havia viscut mai, que és molt complicada de gestionar i que exigeix una resposta contundent a les necessitats més prioritàries, tant en matèria sanitària i econòmica com en la qüestió més emocional i psicològica. I, una vegada més, l’Ajuntament ha estat a l’altura de les circumstàncies per protegir la ciutadania.

Els socialistes de Barberà agraïm la feina que el govern local ha dut a terme amb la col·laboració del Departament de Salut perquè ha estat realment impecable. Ha mostrat de nou tota la predisposició per adequar els espais i contractar el personal de neteja i de control d’accessos.

L’Ajuntament de Barberà, amb el govern socialista al capdavant, no ha cessat, des de l’inici d’aquesta pandèmia, d’impulsar propostes, idees, serveis, ajuts o gestions per protegir la salut de la ciutadania, socórrer l’economia dels autònoms i del comerç local i afavorir la cohesió social. Barberà ha tornat a demostrar que és clarament una referència contra la Covid-19 i cal estar-ne orgullosos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí