Festinada2020: una versió confinada de la Festa Major que arriba envoltada de polèmica

0

El passat 25 de Juny l’Ajuntament va presentar el recull d’activitats de “Barberà Festinada” que s’inicia avui, com a substitut de la Festa Major de cada any. Durant el cap de setmana es duran a terme més de 30 activitats tant presencials com virtuals relacionades amb la música, el teatre i la màgia. L’aforament és limitat i s’han de reservar les entrades per Internet per accedir als esdeveniments en persona. 

Malgrat el punt de vista positiu que des de l’Ajuntament s’ha volgut expressar per realitzar la Festinada, alguns partits polítics com Plataforma Ciutadana Per Barberà i Ciutadans, han expressat la seva posició en contra argumentant la innecessària exposició a una aglomeració de gent i una inversió pública de 120.000€ que podia ser utilitzada per altres finalitats més urgents en l’actualitat. 

Per altra banda, el Mercat 11 de Setembre i l’Associació Som Comerç Som Barberà s’han afegit a la iniciativa amb un brindis, els ja tradicionals mocadors solidaris de Festa Major i sortejos per les seves clientes.  

En canvi, part de les Entitats Juvenils i Culturals de Barberà han enviat un comunicat expressant la seva disconformitat amb la manera de gestionar la Festinada.  Tot i que el seu objectiu és aportar contingut a l’oferta cultural i juvenil de la ciutat al llarg de l’any, la Festa Major els permet aconseguir els ingressos necessaris per sobreviure. Aquest any es troben totalment desemparades, en haver anul·lat la Festa Major i sense possibilitats de programar activitats durant la resta de l’any. Des de l’inici de l’emergència sanitària aquestes entitats han estat proposant alternatives, respectant les mesures necessàries, adaptant les propostes als nous protocols i només han rebut negatives per part de l’Ajuntament. Per això la indignació s’ha agreujat en conèixer la programació de la Festinada, dissenyada d’esquenes a les entitats i amb gairebé cap oportunitat d’incorporar propostes, i és que l’ajuntament ha pres una sèrie de decisions unilaterals sobre un dels aspectes de la ciutat que compta amb una major participació de ciutadania i entitats. Moltes d’aquestes entitats veuen en perill el seu futur a causa de l’anul·lació de la Festa Major i a la poca ajuda que han rebut per part del consistori.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí