Comença el cicle de nadal 2020-21

0

L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, la tinenta d’Alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Mònica Sempere, i el regidor de Ciutadania, Joan Muñoz, han presentat el programa d’activitats i actes del Cicle de Nadal 2020-21. Tal com ha afirmat el batlle, «aquest serà un Nadal diferent, no podem celebrar-ho de manera totalment oberta a la ciutadania, com sempre s’ha celebrat i com haguéssim volgut, però és necessari que la ciutadania pugui gaudir d’uns dies de Nadal, en els quals puguem pensar en tot allò que ens agrada, amb la il·lusió dels nens i nenes i també amb el record de totes aquelles persones que hem perdut. Per tot això, aquest Ajuntament farà un Cicle de Nadal que comptarà amb diferents actuacions, des del punt de vista de Cultura i de Comerç».

L’inici de la campanya de Nadal s’ha avançat al 27 de novembre, on es portarà a terme l’acte d’encesa de les llums de Nadal. El grup de teatre D’SAS’3, amb la col·laboració del Consell Municipal d’Infants, amenitzarà l’acte de manera virtual amb la ja tradicional història de l’Arbre Màgic.

Com cada any, hi haurà el Pessebre i la decoració de la balconada de l’Ajuntament. Així mateix, els caps de setmana els barberencs i barberenques podran gaudir de la Fira de Nadal a la plaça de la Vila.

El Mercat Municipal Onze de Setembre ha organitzat la campanya “Aquest Nadal, il·lusiona’t al Mercat”, que començarà el 30 de novembre i finalitzarà el 22 de desembre. Es farà un sorteig, no presencial, de 20 cistelles i 4.700 regals directes. D’altra banda, l’Associació de Comerciants Som Comerç, Som Barberà també ha disposat una campanya per a aquests dies de Nadal.

Amb l’objectiu de fomentar la compra en les botigues locals, la Cambra de Comerç portarà a terme un Concurs d’aparadors. Com ha manifestat Mònica Sempere, «al comerç de Barberà del Vallès, als nostres barris, trobem tot el que necessitem».

El 9 de desembre s’iniciarà la Campanya de dinamització comercial “Rasca i Guanya 2020”, que durarà fins al 5 de gener de 2021. Quan els ciutadans i ciutadanes de Barberà facin una compra mínima en algun dels establiments que hi participen, adquiriran una butlleta de rasca i guanya, amb la qual podran obtenir algun obsequi. Amb aquestes butlletes es podrà participar en el sorteig de premis extraordinaris del dia 9 de gener, dipositant-les en l’urna que hi haurà al vestíbul de l’Ajuntament. La finalitat d’aquesta campanya és impulsar el comerç local, tan afectat per la pandèmia de la Covid-19.

La Biblioteca Municipal Esteve Paluzie organitzarà el taller familiar virtual gratuït “Celebrem el Nadal fent ornaments per a la llar”, on els infants d’a partir de quatre anys i les seves famílies aprendran a crear un arbre de Nadal i monkiris amb papiroflèxia.

El 10, 14 i 21 de desembre hi haurà tallers virtuals a les 17 h per a la gent gran: “Centre de taula de Nadal”, “Furoshiki” (tècnica japonesa per embolicar regals) i “Parlem? El Nadal d’ara i el Nadal d’abans”. Totes aquelles persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament.

El 13 de desembre a les 17 h es celebrarà el 22è Aplec en Concert Cobla Sabadell i Ciutat de Terrassa a l’IEM Maria Reverter, on participarà l’entitat Barberà amb la Sardana.

A causa de les circumstàncies, els Reis Mags no visitaran els nens i nenes de Barberà en la seva tradicional Cavalcada, sinó que, a partir del 21 de desembre, muntaran el Campament d’Orient, on elaboraran i disposaran les joguines dels infants. Les entrades al Campament d’Orient es podran aconseguir de manera gratuïta a partir del dia 12 de desembre a les 12 h per mitjà d’un codi QR que es podrà trobar a l’App i a la pàgina web de l’Ajuntament. Quan els ciutadans i ciutadanes es descarreguin l’aplicació de les entrades, podran triar el dia i l’hora per anar al Campament. Cada persona podrà obtenir fins a 6 entrades per unitat de convivència.

En tots els actes i activitats s’assegurarà el compliment de les mesures de seguretat. En paraules de Joan Muñoz, “volem que Barberà continuï tenint un Nadal amb totes les precaucions i mesures necessàries perquè totes i tots el puguem gaudir amb seguretat”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí