El passat 24 de Maig es va celebrar al Teatre Municipal Cooperativa l’entrega de premis Castell de Barberà

0
/Eva Torre

Eva Torre i Marga Aldeamil

El certamen Castell de Barberà és un concurs literari de conte i narració breu, poesia i microrelats, adreçat a l’alumnat d’educació primària, educació secundària obligatòria, secundària post-obligatòria, formació de persones adultes, programes d’inserció i cursos de formació ocupacional que visquin a Barberà del Vallès i/o estudiïn a centres educatius del municipi, estudiants universitaris residents a la població, estudiants de cicles formatius de grau superior que estudiïn a centres de Barberà del Vallès i alumnes de cursos de català per a persones adultes del Servei Local de Català.

El mes de març ha estat molt intens per a les 21 persones que han integrat el jurat, totes elles vinculades i compromeses amb el món educatiu i la cultura de la ciutat, doncs han hagut de triar entre les gairebé 1500 obres presentades.

Els assistents vàrem gaudir de la cerimònia, tot i que els que érem repetidors vàrem experimentar una sensació de ‘dejà vu’, amb la sensació que el guió del presentador era el mateix de l’edició del 2017.  

El certamen va comptar amb la presència i la intervenció de l’Alcadessa de Barberà, la Sra. Sílvia Fuster i del Regidor d’Educació, el Sr. Juan Antonio Grimaldo. L’Alcaldessa va adreçar unes paraules als assistents a l’acte on va destacar els tres valors que impulsen aquest certamen:

  • Estimular el gust de llegir i escriure.
  • Motivar l’ús del llenguatge escrit com a mitjà d’expressió i comunicació.
  • Impulsar la creació literària.

En total es va fer entrega de 41 premis entre totes les modalitats, algunes relativament recents, com és el cas del microrelat.

/Eva Torre

L’Alcaldessa entregava i felicitava als guanyadors dels primers premis, mentre que el Regidor d’Educació feia el mateix amb els guanyadors dels segons premis. Els tercers i quarts premis eren entregats pels diferents membres del jurat.

Enguany han estat els alumnes de 6è de l’Escola Can Llobet els escollits per amenitzar la gala, amb la interpretació de diferents melodies i cançons, la majoria força conegudes pel gran públic. Els nens i nenes de l’Escola Can Llobet, acompanyats per la seva  professora de música Maria Dolors Castany, ho van fer molt bé i van saber transmetre l’emoció de les peces escollides per a l’ocasió.

Hem de reconèixer el mèrit de totes les persones participants, d’enfrontar-se al paper blanc per crear una història en aquesta època de literatura comprimida en 140 caràcters, com a la xarxa social Twitter.

Us plantegem una pregunta: si s’han presentat 1421 treballs en un certamen al qual no pot accedir tota la població, quina hagúes estat la participació en cas que el Castell de Barberà o un altre premi no fos restringit només a persones que estan cursant estudis reglats?. Una cosa està clara, als barberencs i barberenques ens agrada escriure i ho aprofitem quan se’ns dona l’oportunitat.

L’acte va concloure amb les paraules inspiradores del presentador cap al públic, animant-los a ser actius vers la cultura. I que si aquest estiu surten de viatge i algú els pregunta d’on venen, contestin amb orgull que són d’una ciutat on la cultura és viva: “Som de Barberà del Vallès!”

/Marga Aldeamil
[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí