VII Microconcurs de la Microbiblioteca, i les guanyadores són…

0
Fons especialitzat en mircroliteratura/ Biblioteva Esteve Paluzie

Beatriz Díaz Rodríguez

El VII Microconcurs organitzat per la Microbiblioteca de Barberà del Vallès ja té guanyadores finals. Al Microconcurs arriben microrelats des de Catalunya i la resta d’Espanya però també des de països com Uganda, EEUU, Veneçuela, Mèxic, Argentina, Xile, Alemanya, França o Suïssa, essent un referent a nivell mundial.

La nostra ciutat és petita si la comparem amb altres ciutats del nostre entorn més proper. El microrelat també és petit si el comparem amb un relat, un conte o una novel·la. Però ni una és tan petita, ni l’altre tampoc. A Barberà del Vallès ens hem de sentir molt orgullosos de comptar amb una biblioteca especialitzada en el gènere del microrelat, amb un fons bibliogràfic de més de 700 exemplars on podem trobar des d’obres dels autors més famosos del gènere, com poden ser l’Ana Maria Shua o José María Merino, fins altres autors i autores més novells o que gràcies al Microconcurs han crescut com a escriptors i compten amb obres editades i també han estat inclosos en diferents reculls del gènere. Dins d’aquest ventall trobem obres molt interessants i recomanables.

El Microconcurs, organitzat per la Microbiblioteca, té l’objectiu de promoure la creació literària i la difusió del gènere del microrelat. La Microbiblioteca també organitza diferents cursos i tallers d’aprofundiment del gènere a càrrec de grans professionals.

Fons especialitzat en mircroliteratura/ Biblioteva Esteve Paluzie

L’edició VII del Microconcurs s’ha portat a terme des de l’octubre de 2017 fins al maig de 2018, mesos en els quals els participants han pogut enviar un microrelat en castellà i/o un en català. Dels enviats, en cada categoria, hi ha un guanyador mensual i diversos finalistes. I aquest 28 de juny s’ha fet pública la deliberació dels microrelats guanyadors finals. Tots ells, guanyadors i finalistes, formen part del recull imprès de l’edició.

I les guanyadores finals són, la Maribel Gutiérrez Gallego, en català amb el microrelat “El primer vol” i la Paz Monserrat Revillo, en castellà amb el microrelat “Umbilical”.

La Maribel Gutiérrez Gallego (Granollers, 1967) és llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona i Màster en Pertorbacions del llenguatge i l’audició per la mateixa universitat. Viu a La Garriga (Barcelona). És cofundadora i una de les veus principals del projecte EnVeuAlta, per escoltar literatura

Paz Monserrat Revillo (Tortosa, 1962) es biòloga de formació i professora d’institut de professió. Viu a Molins de Rei (Barcelona). Ha participat en la redacció de llibres de text de biologia i ha escrit a quatre mans amb Jordi de Manuel 100 situacions extraordinàries a l’aula (Cossetània Edicions, 2014).

Com autora de ficcions ha participat en l’antologia Mar de pirañas, nuevas voces del microrrelato español (Menoscuarto, 2012. Edició de Fernando Valls). Els seus relats i microrelats han sigut guardonats en diversos certàmens literaris. En solitari ha publicat el llibre de contes Hormonautas (Nazarí, 2015). Desde gener de 2013 publica en el seu blog “Crónicas desenfocadas” 

El jurat final ha estat format per l’escriptora Marta Orriols Balaguer, l’escriptor i músic Sergi G. Oset i l’escriptor i periodista Màrius Serra i Roig, en categoria català, i per l’escriptora Julia Otxoa i els escriptors Eduardo Berti i Ángel Olgoso, categoria castellà.

La següent cita amb el VII Microconcurs és el proper 28 de setembre a les 19:00 a la Biblioteca Esteve Paluzie, moment en el que es farà el lliurament de premis als guanyadors i guanyadores, mensuals i finals, i del llibre recull als assistents. En finalitzar, hi haurà l’acte espectacle “A 40 CUENTOS POR HORA” a càrrec de l’escriptor i artista Rubén Martínez Santana.

A Veus Barberà no ens ho perdrem, i si no hi pots anar, t’ho explicarem.

Gaudiu dels microrelats guanyadors i de molt més al següent enllaç: http://lamicrobiblioteca.blogspot.com/2018/06/veredicte-final-vii-edicio-microconcurs.html

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí