Comencen els cursos al Servei Local de Català

0

Qui som?

El Servei Local de Català de Barberà forma part del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, juntament amb les poblacions de Badia, Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac i Sant Cugat.

Quins cursos oferim?

Fem formació en llengua catalana a totes aquelles persones majors de 18 anys, o de 16 i 17 anys no escolaritzades a Catalunya, que vulguin iniciar-se en el coneixement del català o incrementar-lo.

La nostra oferta d’ensenyament cobreix tots els nivells, tant orals com escrits.

Quins nivells tenim?

Inicial

Adreçat a persones que no coneixen l’alfabet llatí i volen aprendre expressions quotidianes que els permetin interactuar en converses molt bàsiques.

Bàsic

Per a persones que volen comprendre i utilitzar oralment i per escrit les expressions més usuals en situacions quotidianes.

Elemental

S’adreça a persones que volen consolidar i ampliar les habilitats orals i desenvolupar les escrites.

Intermedi

Per a persones que dominen en gran part la llengua oral, i tenen per objectiu aprendre a expressar-se per escrit i oralment en varietat estàndard i en diferents registres.

Suficiència

S’adreça a persones que volen assolir un bon domini oral i escrit de la llengua per comunicar-se en situacions formals de l’àmbit social, acadèmic i professional.

Superior

Adreçat a persones que necessiten aprofundir en aspectes puntuals de la llengua catalana. Es treballen conceptes teòrics en un grau més alt que en els altres nivells, tot i que també es repassen continguts de domini pràctic de la llengua.
És un mòdul de 90 hores.

Els cursos ens permeten obtenir un certificat oficial?

El CPNL expedeix certificats homologats per la Generalitat de Catalunya amb correspondència amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR). El MECR estableix sis nivells (A1, A2, B1, B2, C1, C2) que es corresponen amb els sis nivells del CPNL (Inicial, Bàsic, Elemental, Intermedi, Suficiència, Superior).

Els nivells Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència s’organitzen en tres graus de 45 hores cada un. Al final del tercer grau (B3, E3, I3, S3), l’alumnat fa l’examen oficial per assolir el nivell corresponent.

La covid ens ha condicionat l’oferta formativa d’aquest trimestre?

La situació d’emergència sanitària ha fet adaptar l’oferta formativa del Consorci. A Barberà, a causa de la pandèmia, aquest primer trimestre només oferim cursos presencials de nivell Inicial i Bàsic 1. La resta són en línia.

Els cursos presencials del CPNL compleixen totes les mesures corresponents (reducció de la ràtio, neteja d’espais, gel hidroalcohòlic, mascaretes, distància de seguretat, ventilació, etc.) per assegurar la seguretat tant dels alumnes com dels professors.

Tots els cursos presencials també tenen unes hores de treball en línia perquè, en cas de confinament del grup, l’alumnat estigui familiaritzat amb aquest entorn.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí