Cinema en català a Barberà

0

Al Servei Local de Català de Barberà, fomentem el cinema en català entre els nostres alumnes. Per una banda, col·laborem en el Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat i, per l’altra, fem difusió del Documental del Mes, un programa gestionat des de la Secció de Col·lectius Socials i Cultura.

A Barberà, el CINC està organitzat pel Servei Local de Català juntament amb Cine Yelmo Baricentro. Aquest cicle es va començar a fer l’any 2015 i aquesta n’és la vuitena edició. Aquesta vegada, s’hi han programat quatre pel·lícules repartides en quatre caps de setmana de novembre a febrer. Totes es projectaran al Cine Yelmo Baricentro en la sessió de les 16.00 hores, tant dissabte com diumenge, amb un preu per entrada de 4 euros per a tothom.

El primer film d’aquest cicle va ser El gat amb botes: L’últim desig, que es va projectar el 25 i 26 de novembre. El següent serà Super Mario Bros: La pel·lícula, que es podrà veure aquest cap de setmana, 16 i 17 de desembre. A continuació, serà el torn d’Elemental, el 14 i 15 de gener. I, per acabar, el cicle es tancarà amb Ninja Turtles: Caos Mutant, el 10 i 11 de febrer.

El CINC projecta pel·lícules en català en moltes altres poblacions de Catalunya, com  l’Hospitalet, Figueres, Castelldefels, entre d’altres. Podeu consultar-ne tota l’oferta en aquest enllaç. Cinema en català – Llengua catalana – Departament de Cultura | Secretaria de Política Lingüística – Generalitat de Catalunya | gencat.cat

Pel que fa al Documental del Mes, es projecta cada últim dimecres, a les 18.00 hores, a la biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès. L’entrada és lliure. El documental del desembre, però, es podrà veure el dia 20 i duu per títol Nosaltres a l’endemà. És un treball dirigit per Alisa Kovalenko, en versió original en ucraïnès i rus i subtitulat en català, en què cinc adolescents de la regió del Donbàs, a Ucraïna, intenten escapar dels bombardejos de Putin imaginant el seu futur i reprenent un projecte de viatge al Nepal.

Animem a tothom, petits i grans, a gaudir del cinema en català!

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí