Parla el català i fes màgia!

0

Vols practicar el català? Doncs apunta’t al Voluntariat per la llengua (VxL)! Aquest és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català (aprenents) i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès amb un parlant habitual d’aquesta llengua (voluntaris). S’adreça només a persones majors d’edat amb un compromís mínim de participació de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte les preferències que manifesten els voluntaris i els aprenents i, sobretot, en funció de la disponibilitat horària.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’internet, a través de plataformes de videotrucada). Arran de l’alerta sanitària provocada per la COVID-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques es facin a través de videoconferència. Des de l’1 d’abril fins a l’actualitat ja s’han format prop de 1.800 parelles en modalitat virtual.

Des de l’inici del programa, l’any 2003, fins al desembre de 2019, el VxL ha format més de 144.000 parelles lingüístiques. A Barberà, concretament, se n’han fet 490.

Aquesta tardor s’ha posat en marxa una nova campanya per promocionar el VxL, Quan parles fas màgia, i una nova imatge gràfica. La campanya vol incidir en la transformació personal que suposa per a aprenents i voluntaris practicar el català junts.

El missatge de la campanya gira al voltant de la màgia, tant en sentit literal, a través dels elements visuals en general i dels trucs que es poden veure en els espots, com metafòric, mitjançant conceptes com ara la màgia del voluntariat, de la llengua o del treball en xarxa. Cal destacar que, per primera vegada, els protagonistes d’una campanya de VxL són participants reals en el programa, voluntaris i aprenents que van ser seleccionats a partir d’un càsting al qual s’hi van presentar més de 200 persones.

Les persones interessades a participar en el Voluntariat per la llengua es poden inscriure directament al web vxl.cat, enviar un missatge al 637 38 81 89 o posar-se en contacte amb el Servei Local de Català de Barberà del Vallès (93 729 34 64 o barberavalles@cpnl.cat).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí