Comencen les obres del col·lector de Can Gorgs i tanquem un període de 20 anys d’intensa feina

0

Autoría: PSC de Barberà del Vallès

Els i les socialistes de Barberà del Vallès hem hagut de prendre decisions fermes, hem hagut de liderar negociacions amb altres administracions i hem estat, en tot moment, al costat de la ciutadania

Des del 14 de setembre de 1999, ara ha fet 21 anys, el barri de Can Gorgs II de Barberà del Vallès pateix inundacions quan hi ha fortes pluges. Per això, el col·lector de Can Gorgs s’ha convertit en una reivindicació històrica i legítima del veïnat.

Els i les socialistes de Barberà del Vallès, al govern, vam acompanyar-los en aquesta lluita des del principi, negociant i superant els diversos entrebancs que ens posava la burocràcia, l’economia i les dificultats de les obres, que es van iniciar l’any 2014 i es van haver d’aturar per diversos imprevistos sorgits al subsol dels terrenys.

Ara, per fi, es veu de prop el final aquesta aventura, ja que amb l’entrada de les màquines a la zona fa uns dies, s’han iniciat novament les obres. Enrere han quedat dos projectes d’execució: un del 2006 i un altre del 2011.

Malgrat que altres governs de la ciutat van vendre l’any 2018 que havien fet el pas definitiu per desencallar la construcció, no ha estat fins al 2020 que aquest govern socialista ha donat l’impuls final perquè el col·lector de Can Gorgs sigui una realitat.

Aquesta millora hidràulica del torrent és un projecte que es fa a terrenys dels termes municipals de Badia del Vallès i de Sabadell, però que afecta fonamentalment a la ciutat de Barberà del Vallès. L’entesa d’aquests tres ajuntaments ha estat primordial per avançar en la construcció del col·lector de formigó armat de 2,5 × 2,5 metres per desviar part del cabdal del col·lector actual a través d’un nou tram.

El cost de les obres és d’1.827.754,19 euros: el 45 % el paga Sabadell i la resta (55 %) la paga Barberà del Vallès, que es fa càrrec del 25 % que inicialment havia d’aportar l’Agència Catalana de l’Aigua i que va revocar el seu compromís.

En tot aquest procés, els i les socialistes hem hagut de prendre decisions fermes, hem hagut de liderar negociacions amb altres administracions i hem estat, en tot moment, al costat de la ciutadania, treballant intensament pel benestar dels veïns i les veïnes de Can Gorgs i de tota la ciutat. I així seguirem fent-ho, sense perdre la il·lusió i amb un projecte clar de la Barberà que volem per al futur.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí