Flying free

0

Aquest article va ser escrit prèviament a l’accident d’avioneta al Parc Central del 8 de maig de 2021.

La proximitat de l’aeroport de Sabadell al nostre municipi ha generat disparitat d’opinions en el veïnat, en particular dels que ho pateixen de més a prop, els barberencs que viuen als barris més pròxims com Ca n’Estaper o els de Can Gorgs, tot i que el soroll dels aparell també s’escolta per altres barris del municipi.

En determinats moments la freqüència d’enlairaments dels aparells està al voltant del minut, entre un i l’altre.

Els pares i mares que anem a recollir als nostres fills a l’escola, escoltem al mateix temps com els avions un rere altre s’enlairen creuant d’una banda a l’altre el nostre municipi. De vegades penso que és un altre tipus d’escola, una formació diferent i és així, segurament també de qualitat, però això com tot, ha de complir la normativa. Cal verificar si efectivament l’entitat compleix els paràmetres establerts pel que fa a la contaminació acústica.

Qualsevol de nosaltres, passejant al voltant de l’estació o als voltants del Parc Central, pot comprovar, de primera mà que els aparells són antics i el fort soroll que emeten és més que evident, ja que passen molt a prop. A vegades, hi ha helicòpters que travessen el municipi per sobre de zones edificades, no cal ser experts per adonar-se que quelcom no s’està fent correctament. Segurament de totes aquestes evidències s’han fet i es fan mesures, informes… però calen actuacions i donar informació i solucions a la població.

Els veïns tenen dret a poder obrir les finestres de casa a qualsevol hora, a dormir durant el dia si es fa un torn de nit… La vida quotidiana no hauria d’estar condicionada per un equipament que ni tan sols pertany al nostre municipi. Prou limitacions i confinaments ens hi ha produïts per la Covid com perquè ni, a casa nostra, puguem estar tranquils.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí