Mirada lila: 20S – Emergència Feminista

0

Les companyes de Veus Barberà ens van proposar a l’inici d’estiu assumir l’espai “Mirada lila” i col·laborar amb un article mensual i nosaltres hem acceptat encantades de tenir un altaveu on poder tractar totes aquelles qüestions que ens preocupen i envolten.

Ens estrenem però amb una qüestió sagnant que atempta contra les nostres vides i que aquest estiu ha tingut una de les expressions més aterridores: les violències masclistes, i més concretament els feminicidis.

Els feminicidis són la part més visible i greu de les violències, però abans d’arribar a aquest punt les dones som objecte de múltiples violències que ens oprimeixen: llenguatge masclista, acudits, publicitat, invisibilització, control, culpabilització, xantatge, menyspreu, humiliacions, insults, crits, amenaces, agressions sexuals i violacions.

Per denunciar aquest fet, les companyes de la Plataforma Feminista d’Alacant han engegat una convocatòria arran de l’estat per al 20S sota el lema #EmergenciaFeminista denunciant l’escalada de violència i assassinats especialment greus aquest estiu. A l’estat espanyol es denuncia una violació cada 6 hores i enguany, 70 dones han estat assassinades, 32 durant l’estiu (i 1556 des de 2010).

Ni l’Estat Espanyol, ni la Generalitat, ni el poder Judicial garanteixen avui dia la nostra integritat, ni la defensa dels nostres drets i llibertats, tanmateix, encara existeix una manca greu de sensibilització a la societat envers les violències masclistes i la desigualtat de gènere.

Per tot això, l’assemblea feminista de Barberà ens unim a la declaració d’Estat d’Emergència convocant al municipi una jornada reivindicativa que començarà a les 20h. del dia 20 de setembre, a la plaça de la Vila, i fem nostres les reivindicacions de les companyes d’Alacant:

– Que es garanteixin els mitjans més adequats, per a sensibilitzar, visualitzar i conscienciar a la societat sobre la violència de gènere com un problema públic, que atempta contra el nostre sistema de valors i contra els drets fonamentals de les dones.

– Que es garanteixi l’aplicació immediata de les mesures contingudes en el Pacte d’Estat i de totes aquelles contingudes en la Llei Integral, que avui dia encara no s’han desenvolupat.

– Que es garanteixi una dotació pressupostària adequada i suficient per a acomplir les mesures legislatives de prevenció de la violència de gènere i de protecció i recuperació de les víctimes.

– Que es garanteixi la formació en igualtat dels operadors jurídics perquè la llei s’interpreti i s’apliqui amb perspectiva de gènere.

– Que es garanteixi l’educació en la igualtat entre homes i dones i en el respecte als drets i llibertats fonamentals, des de la infància.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Ens volem vives, lliures i combatives.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí