Mirada lila: Molesta el feminisme?

1

El passat dimecres 3 de novembre, l’Assemblea Feminista de Barberà del Vallès va convocar a la plaça de la Vila una concentració de rebuig per la violació d’una noia a Igualada. Una manifestació convocada de manera improvisada a les places d’arreu del país.  Es va fer lectura d’un manifest i posteriorment es va penjar una pancarta, en mostra de rebuig a les agressions masclistes. La pancarta va ser estripada pocs minuts després.

El text de la pancarta denunciava la impunitat amb què actuen els agressors en nombroses ocasions.  Fotografia autoria: Noemí C. Muñoz

Aquesta no és la primera vegada que una pancarta o un mural és trencat a la nostra població i, malauradament, sabem que no serà l’última. El cartell de “Barberà ciutat feminista” gairebé sempre té ratllades les lletres de la paraula feminista en color negre,  tot i que l’ajuntament hauria de tenir cura en netejar-les.  En pocs dies, torna a estar guixada un altre cop.

Nosaltres ens preguntem, per què molesta el feminisme?  A qui molesta el feminisme en el nostre municipi?  Per què no tenim dret a reclamar pacíficament la igualtat entre dones i homes?

Necessitem compartir les càrregues de tenir cura dels infants, de tenir cura de les persones de la tercera edat i de les persones dependents.

Necessitem accedir als mateixos llocs de treball que els homes.

Necessitem que s’escolti la nostra veu i que ningú ens digui que som unes exagerades quan denunciem situacions d’opressió.  Ens sentim agredides pel simple fet de ser dones. I no podem permetre que se’ns torni a victimitzar, després de ser víctimes d’una agressió: ni pel sistema sanitari, ni pels cossos policials, ni per la justícia.

Necessitem espais segurs, al carrer, a l’hora que sigui. No haver de caminar mirant cap enrere, accelerant els passos o aguantant la respiració. Necessitem poder sortir a la nit sense por, quan i com vulguem.

Si alcem les nostres veus, ens volen fer callar. Ens volen callades, submises. Anem contra corrent perquè estem cansades de ser tractades com a objectes i no ens aturarem fins que els privilegis no siguin només per la meitat de la població.

I no, no ens quedarem a casa, encara que ens agrediu quan sortim als carrers a exigir els nostres drets. Com va passar a les companyes i veïnes de Barberà del Vallès el 8M de 2020, just abans que aquesta pandèmia ens confinés de manera obligada.

Ens trobareu organitzades, combatives, empoderades i ocupant els carrers de nou!!!

Barberà del Vallès va ser declarada ‘ciutat feminista’ l’any 2017, en el ple municipal celebrat el 25 d’octubre. Fotografia autoria: Eloisa Canto

 

[adrotate group="6"]

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí