Propostes per la gestió de l’Escola Municipal de Música – L’opinió dels partits

0

Partit dels Socialistes de Catalunya

Des de fa dècades, l’Escola Municipal de Música, forma part de la nostra ciutat amb un gran nombre de ciutadanes i ciutadans que han passat per les seves aules.

L’escola ha anat creixent any rere any amb l’esforç col·lectiu tant de l’ajuntament com del professorat o la comunitat educativa, fent-la així, un referent de qualitat dins i fora del nostre municipi.

Des dels seus inicis, l’escola de música ha sigut municipal, amb un projecte educatiu propi i amb una organització que s’ha anat adaptant a les necessitats del moment, com ara, donant solucions a la problemàtica del COVID19 i com compaginar les restriccions amb la continuació de la formació.

En diversos moments de la seva història, el debat de la municipalització ha estat sobre la taula, i ara, coincidint amb la nova licitació, s’ha tornat a posar en debat el model de gestió.

Des del PSC creiem que cal obrir un període de reflexió sobre el futur de l’Escola Municipal de Música, amb dades sobre la taula de la viabilitat econòmica, i valorant els objectius que cerquem per a l’Escola, garantint el millor servei i, evidentment, mantenint i fent valdre la qualitat de l’ensenyament musical.

Per això creiem que cal apostar per fer un estudi rigorós de quin model de gestió és el més adient, ja sigui gestió directa, indirecte o mixta, i obrir un fòrum de debat amb la participació de tota la comunitat educativa per treballar en un projecte educatiu de tots per l’Escola Municipal de Música.

 

Plataforma Ciutadana per Barberà

Quina es la diferència entre els elefants de Botswana i l’Escola Municipal de Música?

El bar del teatre, El bar de la biblioteca, l’Escola de Música, el final d’aquestes institucions que han perdurat en el nostre municipi i que troben el seu final de manera sospitosament sistemàtica, un homicidi amb un modus operandi molt clar: licitacions intencionadament convocades per tal de que el projecte no prosperi i acabin tancant.

Queda palès que el nostre particular Govern municipal, PSC ostentant les regidories i els còmplices d’ERC que els recolzen des de la bancada contraria, opten per encobrir al responsable d’aquesta licitació. Lluny de buscar solució, es reuniren amb els pares per preguntar qui convocava les manifestacions organitzades davant l’Ajuntament i mirar de desconvocar-la.

Una licitació que permeti als professors impartir les classes amb una remuneració digna i, a poder ser, que no porti a l’empresa que la gestioni a fer fallida o la creació d’una empresa semi-pública que la gestioni, son les opcions que des de la PCPB considerem més viables. En tot cas, les propostes hauran de ser consensuades entre pares, mestres i Ajuntament; tot depurant les responsabilitats corresponents.

Quina es la diferència entre els elefants de Botswana i l’Escola Municipal de Música? Quan certa autoritat pública va acabar amb la vida d’un animal en perill d’extinció, el rebombori va provocar que el mandatari demani disculpes, quant de temps haurem d’esperar a escoltar una disculpa per part dels responsables de deixar morir l’Escola Municipal de Música? I en trobar-ne solucions?

 

Esquerra Republicana de Catalunya

Creiem que el model d’Escola de Música municipal ha sigut un èxit reconegut des del moment de la seva creació, amb un valor que com a ciutat hem de lluitar per mantenir i potenciar.

Donat els problemes amb l’empresa que s’encarrega de la gestió, aquests darrers mesos ha sorgit el debat entre institucions, famílies i treballadors amb la possibilitat de que aquest servei es gestioni de forma directe per part de l’Ajuntament. Nosaltres apostem per realitzar un estudi en profunditat que posi sobre la taula, la viabilitat de la gestió directa per part de l’Ajuntament i tot el que això suposa en drets i obligacions per a totes les parts, l’impacte econòmicament per al consistori, la seguretat i estabilitat laboral dels treballadors i el futur del model pedagògic.

Malgrat tot, sabem que això no serà cosa de dos dies, i que en el cas de que fos viable i es decidís que aquesta ha de ser la fórmula, la seva implantació tampoc ho serà.

Es per això, que ara per ara, i per tal d’assegurar el futur laboral dels professionals i acadèmic dels i les alumnes, s’ha de treballar  per assegurar que el proper curs es protegeixi el model pedagògic d’èxit, que reculli la veu de les famílies, l’alumnat i l’equip docent. El que està clar, és que la qualitat del servei, s’ha de mantenir.

 

Podemos

Aquest partit no ha pogut participar en aquesta edició de l’opinió dels partits.

 

Ciudadanos

Escuela de Música de Barberá del Vallés

En el último pleno y en las últimas semanas hemos mantenido diversas reuniones con el Equipo de Gobierno y el resto de partidos políticos para consensuar entre todas las fuerzas un acuerdo de mínimos sobre la Escuela de Música de nuestra ciudad. Lamentablemente no ha sido así. Y es primordial que haya un consenso más allá de las críticas legítimas a la gestión. La situación actual viene derivada de un cambio de gobierno, el anterior de la PCPB y Podemos iniciaron los trámites, el informe técnico está fechado el 10/04/2019 y el actual prosiguió con la licitación, decreto fechado en 25/06/2019. Más allá del ruido sobre responsabilidades y acusaciones, desde Ciudadanos Barberá consideramos que  debemos ser útiles y no estamos ni a favor ni a en contra de municipalizar la escuela. Por dos motivos fundamentales,el primero porque debería haber un foro de debate dentro de la Escuela y con los partidos políticos para ver hacia dónde queremos ir. El segundo, porque  consideramos que sería necesario un estudio externo para ver si la municipalización va a conseguir los mismos estándares de calidad, tanto en el servicio ofrecido, como en el mantenimiento del equipo directivo y profesorado. Otras posibilidades se abren, como gestión indirecta, que es la que hasta ahora se ha seguido en la Escuela. Sin lugar a dudas, este debate, no puede postergar que el curso comience en septiembre.

Javier Pérez

Portavoz del Grupo Municipal de Cs Barberá.

 

Partido Popular

La Escuela de Música de Barberà cuenta con una larga trayectoria; por sus aulas se han formado muchísimos de nuestros vecinos, y a día de hoy sigue siendo un servicio esencial para formar a nuestros jóvenes.

Actualmente, los alumnos y profesores de la Escuela de Música de nuestra ciudad ven un futuro incierto ya que la actual empresa gestora se ve envuelta en una falta de solvencia que la aboca a un concurso de acreedores. La escuela no cuenta con una gestión estable desde hace años, y el Ayuntamiento sigue sin dar una solución real y duradera.

El actual Alcalde socialista deberá explicar cómo es posible que un servicio municipal presente estos problemas, que el Ayuntamiento sea incapaz de realizar un seguimiento de las entidades y empresas a las que se le concede la gestión de equipamientos y servicios municipales.

Desde el Partido Popular de Barberà tenemos claro que queremos una Escuela de Música de calidad, que sea una verdadera herramienta para la ciudadanía. Esto pasa por garantizar las condiciones laborales de los maestros con una dotación adecuada de recursos humanos y materiales. Queremos una Escuela de calidad, atractiva y competitiva.

El Ayuntamiento debería sentarse y buscar soluciones a largo plazo, los parches no funcionan.

 

Esquerra Alternativa per Barberà- CUP

No perdem més temps: gestió directa de l’Escola Municipal de Música

La solució per l’Escola Municipal de Música de Barberà (EMMBdV) passa per la seva remunicipalització, és a dir: engegar un procés que ha de culminar amb la gestió directa del servei, tal com possibilita el marc legal vigent, i seguint exemples i experiències que ja es van posar en marxa des de la Regidoria de Territori i Medi Ambient entre els anys 2015-2019, amb el suport polític del Ple Municipal i el suport tècnic de diferens àrees tècniques de l’Ajuntament. Per tant, és una decisió que, estrictament, respon a la voluntat política del Ple Municipal i que el Govern Municipal governi i assumeixi les seves responsabilitats i no s’amagui rere excuses i mentides. I, el pitjor de tot, és que van quasi dos anys tard, després que el 25 de juny de 2019 l’Alcalde Xavier Garcés signés el Decret 2009LLDC2166 que posava en marxa la licitació, una responsabilitat exclusiva del PSC. I diem responsabilitat exclusiva perquè d’alternatives, polítiques i legals, en tenien (de fet, les han anat aplicant en alguns projectes de l’anterior govern, encara que en pocs, ja que la majoria els estan desenvolupant tal com es van planificar o preparat per nosaltres). I les alternatives ja les vam explicar fa quasi dos anys, denunciant també el procés seguit i tots els interrogants que es plantejaven. I el temps i els fets, malauradament, ens han donat la raó.

Prou nyaps! i activem una solució d’urgència, que creiem que hauria de passar per un nou procés de licitació d’urgència (que es limiti a un any, prorrogable només a un segon any) al mateix temps que el Ple Municipal aprova un Acord de Ple que iniciï l’estudi de la internalització o gestió directa d’aquest servei (o el que popularment es coneix com remunicipalització). Majories al Ple Municipal hi han per marcar el camí a la tasca a realitzar per l’Ajuntament de Barberà en favor d’uns serveis municipals 100% públics.

 

Barberà en Comú

Aquest partit no ha pogut participar en aquesta edició de l’opinió dels partits.

 

Junts per Catalunya

Aquest partit no ha pogut participar en aquesta edició de l’opinió dels partits.

 

Imatge de portada

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí