Les pràctiques lingüístiques a Barberà

0

Les pràctiques lingüístiques (PL) són activitats de curs obligatòries per a l’alumnat del Bàsic 3 (equivalent a l’A2 del Marc Europeu de Referència per a les Llengües) que consisteixen a visitar tres establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua. Aquests comerços, mitjançant un acord d’adhesió previ, es comprometen a atendre en català tant les persones que s’identifiquin com a aprenents d’una parella lingüística com els alumnes que hi vagin a fer aquesta activitat.

Les PL representen un pont entre l’aprenentatge de la llengua a l’aula i la pràctica en situacions reals. En aquests establiments, els alumnes han d’establir una conversa en català amb la persona que els atén. Han de presentar-se i fer algunes preguntes, com ara: quant temps fa que l’establiment és obert, quin tipus de clientela tenen, quin és el producte que més venen… En principi, és una activitat individual, tot i que poden anar-hi amb un company de la classe o amb la parella lingüística. A més, cada pràctica té un valor de dos punts per a l’examen final del Bàsic 3. Un cop les han acabat totes, el professor en fa una valoració global a l’aula.

Aquestes últimes setmanes, 22 alumnes del Bàsic 3 de Barberà han fet les PL en alguns dels comerços col·laboradors (El Rebost de la Coop, Manualitats Arc del Color, Moda d’home Alfonso, Òptica Llargués, Què dinem?, Tisery Perfumeria, Bar El Caliu, Carns Navio, Aromasalut, Cleopatra, Llibreria Niudelletres, Merceria Lady, Òptica Herrero, Radiadors Barberà,
La Coop, Aviram Balaguer i Espai Eco). Ha estat una experiència enriquidora per al seu aprenentatge que els ha ajudat a superar els obstacles propis de començar a utilitzar una nova llengua.

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí