Les visites guiades dels alumnes del Servei Local de Català a la biblioteca Esteve Paluzie

0

Durant el curs 2012-2013, es va iniciar la col·laboració entre la biblioteca municipal Esteve Paluzie i el Servei Local de Català amb la finalitat de donar a conèixer als alumnes dels cursos, i especialment als nouvinguts a la població, la biblioteca i els serveis que ofereix. Des d’aleshores, desenes d’alumnes hi han passat.
Aquest curs 2021-2022, s’ha pogut tornar a reprendre aquesta activitat que la pandèmia va obligar a suspendre. La primera quinzena de novembre, més d’una trentena d’alumnes de nivell Bàsic 1 han pogut tornar a recórrer els espais de l’equipament.
Durant la visita, l’alumnat obté el carnet d’usuari i aprèn a fer servir el cercador de la Xarxa de Biblioteques Municipals (www.aladi.diba.cat) i les màquines d’autopréstec i a descarregar-se l’app BibliotequesXBM, des d’on es poden fer reserves de documents (llibres, revistes, pel·lícules, CD…), d’ordinadors…
Així mateix, alguns alumnes aprofiten la visita per agafar en préstec llibres de lectura fàcil en català i diccionaris, i se’ls dona informació sobre les diverses activitats que organitza la biblioteca, com ara tallers, clubs de lectura o l’hora del conte.
Aquestes visites sempre compten amb l’acompanyament d’una tècnica de la biblioteca, que guia els alumnes i els dona suport en tot allò que necessiten.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí