Regals de la Natura

0

Keles Santos

“El meu cor està en sintonia amb la calma que inspira la quietud de la natura” H. I. Khan

S’apropen dies de vacances i festes, però també comença una nova etapa estacional: l’hivern. A la proposta d’avui he volgut unir aquests dos fets des d’una mirada sostenible i des d’un estil de vida que ara anomen “Slow”.

Retomant l’article anterior, aprofitarem que, tant adults com infants hem connectat amb la nostra curiositat, per tal d’endinsar-nos en el camí en el màxim de silenci possible. Només començar la passejada és inevitable meravellar-se de la catifa de fulles seques que han caigut dels arbres. Us convido a caminar damunt d’elles, sentint el so que fan al trepitjar-les. Però, també, us proposo que jugueu amb elles, llenceu-les amunt, estireu-vos a terra…! 

Si seguim caminant i fa una mica de vent, tindreu la sort d’experimentar una pluja de fulles. És com un regal mirar la copa dels arbres i veure com cauen. Però, encara és més màgic, tancar els ulls (per tal que la vista no sigui el sentit dominant) i percebre en el nostre cos com la caiguda de fulles ens acaricia. I com, aquest instant,  és acompanyat per una melodia espontània creada pel fregament del vent amb els diferents elements naturals.

Aprofiteu per regalar els nostres fills/es la nostra presència plena. Oblideu-vos de la resta del món, deixeu el mòbil de banda i gaudiu d’una estona de re-connexió amb les criatures i amb la natura.

Us convido  a anar connectant amb el que la propera estació hivernal ens proposa: moments de pausa, lentitud i recolliment. Si observem aquest bosc, és, justament, aquestes les sensacions que ens transmet. 

Intenteu, almenys durant aquesta estona, contrarestar allò que la societat, a través de diverses vies, ens instaura a fer de forma contrària. Venen dies de trobades, compres, de cuinar… de molta acció i consumisme. Fets que ens allunyen de nosaltres mateixos i de l’entorn natural.

Per aquestes raons, us proposo aprofitar els regals que ens aporta la natura per poder preservar-la a casa i poder crear algun present amb aquests elements.

REGALS DE LA NATURA

LLOC: Bosc i Font de “Can Llobateres” a Barberà del Vallès

GRUP: 2 o més persones

Edat: a partir d’1 any

Materials: bossa de tela o cistell, recipients per guardar tresors, pegament de barra, vernís, pinzell, fang i corró, marc de fotos, cordill gruixut, cartró, gomes elàstiques, motlles de cuina

Recol·lectar tresors naturals és una activitat que, normalment, engresca els infants. Aneu passejant pel Bosc i observeu els diferents arbres que hi ha, la forma i colors de les fulles, mireu si hi ha glans o pinyes, fins i tot alguna ploma.


Recordem que només agafem allò que hi és al terra. Si es desitja prendre quelcom de l’arbre o la planta, s’ha de fer amb respecte usant unes tisores per no arrencar.

 

Un cop a casa:

1. Netegeu amb cura els tresors.

2. Realitzeu una premsa senzilla amb cartons i gomes.

3. Fiqueu a dins els tresors que cal premsar durant uns dies.

4. Escolliu una forma de preservar la natura i/o fer un regal. Però, sobretot, deixeu volar la vostra imaginació:

  • Muntar un quadre de fulles.
  • Muntar una transparència per a la finestra.
  • Elaborar un detall per l’arbre de nadal: marcant l’empremta del tresor o incrustant-lo al fang.

Serà una forma de preservar records i també la natura al llarg del temps. 

 

Què us sembla acomiadar-vos, amb aquesta proposta, de la tardor i donar la benvinguda a l’hivern! I fer, d’aquest moment, una estona especial de compartir la natura en família a prop de casa, al Bosc i la Font de Can Llobateres de Barberà del Vallès.

PER SABER-NE I COMPARTIR MÉS

Per a adults: “Descanser” de José Mª Toro

Per a infants: “Invierno” de Gerda Muller, Ed. ING Edicions

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí