Arribem al final…

0

Aquest ha estat un curs especial. Després de dos anys molt difícils, hem anat deixant enrere les mesures de protecció per la covid i, per fi, hem pogut acabar les classes sense mascareta.

Al llarg dels tres trimestres, hem fet 15 cursos presencials de diferents nivells (inicial i bàsic) i 9 en línia (elemental, intermedi i suficiència).  

A l’aula, a part de treballar les diverses competències lingüístiques, hem conegut les nostres tradicions. Hem dut a terme activitats adaptades a cada curs. Per la castanyada, vam treballar el vocabulari relacionat amb aquesta festivitat i vam aprendre la cançó de La castanyera. Per Nadal, vam fer cagar el tió i vam jugar al quinto. I, per Sant Jordi, vam conèixer la llegenda, vam fer un taller de punts de llibre i vam treballar els rodolins.

També vam celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna presentant embarbussaments en les diverses llengües dels alumnes. Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, vam llegir en diferents idiomes el poema Si puc, de Gabriel Ferrater, triat per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar aquesta diada.

 

Així mateix, hem fet sortides perquè els alumnes coneguin els equipaments de Barberà. Concretament, amb els grups de Bàsic 1, vam fer una visita guiada a la biblioteca. Amb el Bàsic 2, vam anar al Mercat Municipal 11 de Setembre per posar en pràctica les estructures apreses a l’aula relacionades amb el fet d’anar a comprar i vam fer-hi una gimcana lingüística.

Amb el Bàsic 3, es van crear 13 parelles lingüístiques gràcies al programa Voluntariat per la llengua. A més a més, els alumnes van fer pràctiques lingüístiques en diversos comerços col·laboradors d’aquest programa. També vam organitzar un club de lectura fàcil a càrrec de Marta Aliberch, tècnica de la Biblioteca Esteve Paluzie. El llibre triat va ser Dràcula, de Bram Stoker.

Com a cloenda, amb alumnes i participants de Voluntariat per la llengua vam fer una caminada per la Ruta Natura, un recorregut d’uns 5 km per gaudir de l’entorn natural de la població.

Reprendrem el curs al setembre amb il·lusió, més cursos presencials i més activitats. Us hi esperem!

Bon estiu! 

[adrotate group="6"]

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí