Parlem de jocs en català amb Carol Azorín, de la llibreria Niudelletres

0

El Nadal ja és aquí. Un any més per aquestes dates, el CPNL torna a presentar la campanya I tu, jugues en català? Per parlar de jocs i llibres joc, entrevistem Carol Azorín, propietària de la llibreria Niudelletres de Barberà.

 

-Quants anys fa que vas obrir la llibreria?

-El 22 de desembre en farà 10. Jo era comptable i, arran de la crisi de la construcció el 2008-2009 i de viure dos concursos de creditors, vaig decidir capitalitzar l’atur, demanar un ICO i obrir el negoci. Sempre tenia la inquietud que a Barberà no hi havia cap llibreria i, a més, m’agraden molt els llibres, tant d’adults com infantils.

 

-Què et va portar a incorporar-hi jocs i llibres joc?

-Primer vaig obrir només com a llibreria, molt més petita del que és ara. Des de fa uns anys, vaig començar a col·laborar en el grup de treball de coeducació i feminisme de Barberà. Al ficar-me en aquest món, vaig veure que feia falta portar jocs. Des de fa uns cinc anys que els he anat incorporant. Intento barrejar sostenibilitat, coeducació i català en la mesura del possible. Aquest any he ampliat la botiga per poder oferir-ne més oferta. Cada cop més, des de les editorials es treballa molt el llibre joc.

 

-Arran de la pandèmia, es consumeixen més jocs?

-A mi els jocs em van salvar la vida! És una de les coses bones de la covid, el retrobament de les famílies. Hem descobert els jocs de taula (dòminos, escacs, parxís…), els puzles, les manualitats… Durant la pandèmia, gràcies al boca-orella i als grups de WhatsApp, amb l’estoc que tenia a la botiga, vaig començar a repartir jocs per les cases. Com que no tenia pàgina web, em passava el dia fent vídeos per recomanar jocs.

 

Creus que augmenta la demanda de jocs en català a Barberà? 

-Sincerament, no. Ni de jocs ni de llibres. Barberà és una població molt castellanoparlant. En infantil, tinc la meitat de jocs en català i la meitat en castellà. A vegades està molt bé tenir-ne les dues versions.

 

Els teus proveïdors han ampliat l’oferta de jocs en català?

-Jo crec que sí. Sempre busco proveïdors nous. Algunes editorials fan els jocs en català i en castellà, sobretot les maquetes.

 

-Els jocs continuen tenint gènere?

-Intento fugir de tot el que està estereotipat. Busco la coeducació. Educar en igualtat tant de gènere, com de raça, de tendència sexual… Hi ha moltes famílies que busquen aquest tipus de jocs no sexistes. Aquí a Barberà es treballa molt amb tot això.

 

-Ens pots fer alguna recomanació de jocs i llibres joc?

-En recomano diversos fabricants. Un és Sassi Junior. Té una àmplia oferta de puzles i encaixos (Els animals de la jungla; Viatja, coneix, explora. La Terra…). També m’agraden molt els puzles d’El Cep i la Nansa, que treballen les tradicions catalanes (Memory dels gegants, Puzle del bestiari…). I els jocs de taula i llibres joc d’MTM Editores (Troba la fulla, Descobriu la petjada…). A més, recomano l’editorial VV Kids i els seus llibres joc, que segueixen el mètode Montessori (La meva primera capsa d’emocions, La meva primera capsa de nombres…). I el fabricant de jocs de Montcada i Reixac GDM Games (Sherlock, Shikoku…).

Els jocs en català que ens recomanen des de Niudelletres i molts més els podeu trobar en el catàleg del CPNL: https://www.cpnl.cat/jocs/cataleg 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí